Εναστρον

Γλαστράκια φορτωμένα λουλούδια και μυρωδικά, στο πιάτο μεζέδες και κρεατικά, και σπιτικά μαγειρέματα τα μεσημέρι στην καινούργια του αυλή στου Ψυρρή.

Εναστρον

Γλαστράκια φορτωμένα λουλούδια και μυρωδικά, στο πιάτο μεζέδες και κρεατικά, και σπιτικά μαγειρέματα τα μεσημέρι στην καινούργια του αυλή στου Ψυρρή.

Εναστρον - εικόνα 1

Το εσωτερικό του «Έναστρον» είναι, ομολογουμένως, πιο εστιατορικό – ατμόσφαιρα που γίνεται πιο έντονη με τις ευτραφείς φιγούρες του Botero στα κάδρα. Η καινούργια του αυλή όμως στη Μίκωνος, με τις χτιστές ασβεστωμένες ζαρντινιέρες και τους λαδοντενεκέδες που γίνονται γλάστρες, τα γεράνια, τις τριανταφυλλιές, τις μπουκαμβίλιες, τα μπέντζαμιν και μια σιδερένια πέργκολα που περιμένει να τρανέψουν τα φυτά και να φτάσουν εκεί πάνω (τώρα φαντάζει λίγο φτωχή), μυρίζει ταβερνάκι. Και στο βάθος… φούρνος. Ο ξυλόφουρνος λειτουργεί μόνο το μεσημέρι και βγάζει μεταξύ άλλων τυρόπιτα με χωριάτικο, τραγανό φύλλο κι ένα αρνί με πατάτες-σκέτο λουκούμι. Η κατσαρόλα ετοιμάζει με τη σειρά της πιάτα ημέρας – ψηφίζω κοτόπουλο με χυλοπίτες πασπαλισμένο με ξινομυζήθρα, μαμαδίστικο κι ό,τι πρέπει για να πάρεις την ελληνική «δόση» σου όταν δεν προλαβαίνεις να επιδοθείς σε προσωπικά μαγειρέματα.

Το βράδυ αναλαμβάνουν οι μεζέδες και τα κρεατικά. Δοκιμάσαμε το λαδοτύρι σαγανάκι, την πληθωρική παστουρμαδόπιτα –έτσι, για να τον καταλαβαίνεις τον παστουρμά (λόγω μεγέθους «κρατάει» παραπάνω λάδι το φύλλο)-, τα καλοφτιαγμένα κεφτεδάκια λαχανικών που δένουν με καλαμποκάλευρο και συνοδεύονται με γιαούρτι και λίγο σκόρδο και μια δροσερή, ανάμεικτη σαλάτα με μια βινεγκρέτ (ωραία, αν και ήθελε καλύτερη ισορροπία λαδιού-ξιδιού). Στα κυρίως, εκτός από τη σχάρα, το «Έναστρον» έχει και πιο διεθνείς προτάσεις, όπως το φιλέτο κοτόπουλο σε σος μπίρας με δεντρολίβανο ή τα φιλέτα, πιπεράτο και αλά κρεμ. Αλλά εγώ νομίζω πως σ’ αυτήν την αυλή πάνε καλύτερα τα ελληνικά. Ιδίως όταν τρως το ραβανί σου με φόντο εκείνο το πανέμορφο, παρότι παρατημένο προς το παρόν, νεοκλασικό της άλλης μεριάς του δρόμου. Κέντρο Αθήνας, σαν γειτονιά.

Up: Τα μεσημεριανά «καμώματα» του φούρνου και της κατσαρόλας. Down: Τα ρολάκια με λαχανικά και σύγκλινο ήταν κρύα στο εσωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Έναστρον

Μίκωνος 4 & Καραϊσκάκη, Πλ. Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Peggy Sue" μεγάλωσε- και σε υποδέχεται με το signature brunch του στο Θησείο

Το νέο brunch στέκι που φτιάχτηκε για να αγαπηθεί όσο και το δημοφιλές αδερφάκι του στη Νέα Σμύρνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/07/2025

To Symposio at Ark ήταν και πάλι ένα πρωτοπόρο φεστιβάλ γεύσης

Το επιτυχημένο Symposio at Ark κατέβασε τη φετινή αυλαία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από 10 μοναδικές γευστικές παραστάσεις που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό κορυφαίους σεφ της περιφέρειας και την τοπική κουζίνα τους.

Ronin Athens

Το ιαπωνικό της πλατείας Δεξαμενής αλλάζει πόστο για το καλοκαίρι και διατηρώντας ανέπαφη την ποιοτική (ωμοφαγική και μη) πρότασή του, σκαρφαλώνει πιο ψηλά στον Λυκαβηττό, για να απλώσει τα τραπέζια του σε δροσερή ταράτσα, με τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

Στο Παγκράτι παίζουν εκλεκτές και πρωτότυπες λιχουδιές.

Το Iώdio σαλπάρει για Μύκονο

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου θα σερβίρει από τις 18 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου στο Νησί των Ανέμων και το Belvedere Hotel.

Stirring Stars: Κορυφαίοι σεφ δημιουργούν στο Μandarin Oriental,Costa Navarino

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ανεβάζει τον πήχη της γαστρονομικής εμπειρίας στην Ελλάδα, με το βραβευμένο The Private Kitchen και τη σειρά εκδηλώσεων Stirring Stars να φέρνουν κορυφαίους σεφ και οινοπαραγωγούς από όλο τον κόσμο στον Μεσσηνιακό κόλπο.