Κύθηρα

Η ταβέρνα του Παλαιού Φαλήρου άλλαξε τελείως ντεκόρ, δεν άλλαξε όμως τις μουσικές και γευστικές της διαθέσεις.

Κύθηρα

Η ταβέρνα του Παλαιού Φαλήρου άλλαξε τελείως ντεκόρ, δεν άλλαξε όμως τις μουσικές και γευστικές της διαθέσεις.

Κύθηρα - εικόνα 1

Επί δώδεκα χρόνια το «ψητομεζεδοποτείο» –όπως αυτοοριζόταν– επέμενε κλασικά. Με τις καρέκλες της ταβέρνας βαμμένες πράσινες και τα χαρακτηριστικά καραβάκια και κανάτια να κρέμονται στην είσοδο. Αν όμως πάτε τώρα στα «Κύθηρα», σχεδόν δεν θα τα γνωρίσετε: ο χώρος έχει βαφτεί στα λευκά, από τους τοίχους ως το ταβάνι,

τα έπιπλα επίσης, και μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του νησιού που δίνει το όνομά του στο χώρο συμπληρώνει την αλλαγή, μαζί με μια ταπετσαρία αλά Fornasetti (!) στο κεντρικό μπαρ.

Ο κατάλογος, από ό,τι έμαθα, πρόκειται να συμπληρωθεί με κάποια διεθνή πιάτα (φιλέτα κ.λπ.), πλην όμως, κατά τ’ άλλα θα παραμείνει ως έχει, με αρκετούς απλούς και οικείους μεζέδες στην αρχή, της ώρας (η ειδικότητά τους) και τέσσερα εμφιαλωμένα κρασιά – το χύμα τους πάντως είναι καλό. Εμείς ξεκινήσαμε με φάβα, νόστιμους, μαλακούς κολοκυθοκεφτέδες που μύριζαν δυόσμο και πιπεριές (κέρατα) γεμιστές με μπέικον και τυρί. Η τηγανιά ήταν κλασική κι έντονα κρεατένια –μόνο λίγη ριγανίτσα είχε για άρωμα–, ενώ το σαγανάκι μελιτζάνας με λίγη φέτα και κεφαλοτύρι ήταν συμπαθές μεν, με αρκετά υδαρή σάλτσα δε. Τα κρεατικά, πάντως, παραμένουν το ατού των «Κυθήρων»: το γεμιστό με ντομάτα και τυρί μπιφτέκι ήταν ιδιαίτερα ζουμερό και τα χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκαλο η χαρά του κρεατόφιλου. Ωραίες και τραγανές ήταν και οι πατάτες. Στο τέλος έρχεται χαλβάς σιμιγδαλένιος, πασπαλισμένος με τριμμένη καρύδα, για κέρασμα.

Άρχισαν τα όργανα

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι θα φάτε μετά ζωντανής μουσικής: μπουζούκι, κιθάρα, πλήκτρα, τουμπερλέκι και αντρικές και γυναικείες φωνές επιδίδονται σε έντεχνο, ελαφρολαϊκό και λαϊκό τραγούδι. Μπορείτε να καθίσετε και στο μπαρ – έχετε, πάντως, υπόψη ότι λόγω της ορχήστρας οι τιμές των ποτών είναι λίγο αυξημένες.

UP Το ντεκόρ αλά μοντέρνα ταβέρνα, τα κρεατικά, το αρκετά προσεκτικό σέρβις. DOWN Ακριβώς λόγω του ντεκόρ, τις μέρες χωρίς live τα βαριά λαϊκά «κλοτσάνε». Ίσως κάτι πιο έντεχνο, πιο ποπ;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/05/2025

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.

Δυο κορυφαία κρεατάδικα συναντιούνται στη σκιά του Χίλτον

Ένα εξόχως ενδιαφέρον καρνιβορικό βράδυ, την Τετάρτη 7 Μαΐου.

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.