Kitchen Bar

Άλιμος, Μαρίνα Ζέας και τώρα Χαλάνδρι (σιγοντάρει και η Θεσσαλονίκη). Η νεανική συνταγή συνεχίζει να «δουλεύεται», ενώ το πάντοτε πολυσυλλεκτικό μενού έχει μερικά… απρόσμενα νέα πιάτα.

Kitchen Bar

Άλιμος, Μαρίνα Ζέας και τώρα Χαλάνδρι (σιγοντάρει και η Θεσσαλονίκη). Η νεανική συνταγή συνεχίζει να «δουλεύεται», ενώ το πάντοτε πολυσυλλεκτικό μενού έχει μερικά… απρόσμενα νέα πιάτα.

Kitchen Bar - εικόνα 1

Το «Kitchen Bar» των Β.Π. έχει, όπως και οι… προγενέστεροι «νότιοι» της οικογένειας, πολλές διαφορετικές γωνιές για καφέ-φαγητό-ποτό. Η ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται στο ισόγειο, ακριβώς από πάνω της δύο άνετοι χώροι προτρέπουν σε lounging, ενώ ακόμη πιο ψηλά συναντάς ένα εντυπωσιακό bar-ρολόι. Ένας μοντέρνος χώρος, σε αποχρώσεις γήινες, με έμφαση στο καφέ, το μπεζ και το γκρι, γίνεται ακόμη πιο θελκτικός με design πινελιές, όπως οι καρέκλες με άρωμα '70s ή τα φωτιστικά-πρόσωπα του πρώτου ορόφου, απορροφημένα από τις διαδικασίες της κουζίνας – «Kitchen Bar» γαρ.

Ο Χρήστος Τζιέρας έχει βάλει τη σφραγίδα του στο μενού, οπότε –πέρα από τα αναμενόμενα σε ένα cafe-bar-restaurant burgers, clubs και potato skins (που έρχονται όμορφα μέσα σε μεταλλική σέσουλα)– μπορείς να δοκιμάσεις νόστιμα σαρμαδάκια με σύγκλινο (συνοδεύονται με γιαούρτι), να κάνεις πολιτισμική στροφή με μια thai salad με λαχανικά και βοδινά φιλετάκια και να συνεχίσεις με ένα απλό, συμπαθητικό ριζότο με παρμεζάνα και λίγο κρεμμυδάκι. Στις «άλλου τύπου» προτάσεις του σεφ συγκαταλέγεται η σφυρίδα με σος σαφράν και ρύζι, αν και κατά τη γνώμη μου η υπερβολικά αλμυρή flan με χορταρικά δεν της προσθέτει. Ωραία ψημένο, πάντως, ήρθε το rib eye με σος cafe de Paris και potato skins.

Από τα γλυκά, ο κορμός πραλίνας έχει χαρακτηριστικά πιο παλιάς σχολής –για όσους εμμένουν στο… ζαχαροπλαστικό κλασικισμό–, κρεμώδες και απαλό είναι το cappuccino με μασκαρπόνε, ενώ η τάρτα σοκολάτας με αχλάδι είναι ήπια και ευχάριστα αρωματική. Παρά τη μαζικότητα του φαγητού (αναγκαίο κακό σε έναν τόσο μεγάλο χώρο), πρόθεση του «Kitchen Bar» είναι να δείξει ότι η γευστική ιδιαιτερότητα μπορεί να έχει θέση σε ένα νεανικό all day στέκι. Κι αυτό είναι (και από μόνο του) εκτιμητέο.

INFO

KITCHEN BAR Κ. Βάρναλη 6, Χαλάνδρι, 2106892015. Έως 1.30 π.μ. Τιμή: € 25-40.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Peggy Sue" μεγάλωσε- και σε υποδέχεται με το signature brunch του στο Θησείο

Το νέο brunch στέκι που φτιάχτηκε για να αγαπηθεί όσο και το δημοφιλές αδερφάκι του στη Νέα Σμύρνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/07/2025

To Symposio at Ark ήταν και πάλι ένα πρωτοπόρο φεστιβάλ γεύσης

Το επιτυχημένο Symposio at Ark κατέβασε τη φετινή αυλαία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από 10 μοναδικές γευστικές παραστάσεις που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό κορυφαίους σεφ της περιφέρειας και την τοπική κουζίνα τους.

Ronin Athens

Το ιαπωνικό της πλατείας Δεξαμενής αλλάζει πόστο για το καλοκαίρι και διατηρώντας ανέπαφη την ποιοτική (ωμοφαγική και μη) πρότασή του, σκαρφαλώνει πιο ψηλά στον Λυκαβηττό, για να απλώσει τα τραπέζια του σε δροσερή ταράτσα, με τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

Στο Παγκράτι παίζουν εκλεκτές και πρωτότυπες λιχουδιές.

Το Iώdio σαλπάρει για Μύκονο

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου θα σερβίρει από τις 18 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου στο Νησί των Ανέμων και το Belvedere Hotel.

Stirring Stars: Κορυφαίοι σεφ δημιουργούν στο Μandarin Oriental,Costa Navarino

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ανεβάζει τον πήχη της γαστρονομικής εμπειρίας στην Ελλάδα, με το βραβευμένο The Private Kitchen και τη σειρά εκδηλώσεων Stirring Stars να φέρνουν κορυφαίους σεφ και οινοπαραγωγούς από όλο τον κόσμο στον Μεσσηνιακό κόλπο.