
Άλιμος, Μαρίνα Ζέας και τώρα Χαλάνδρι (σιγοντάρει και η Θεσσαλονίκη). Η νεανική συνταγή συνεχίζει να «δουλεύεται», ενώ το πάντοτε πολυσυλλεκτικό μενού έχει μερικά… απρόσμενα νέα πιάτα.

Το «Kitchen Bar» των Β.Π. έχει, όπως και οι… προγενέστεροι «νότιοι» της οικογένειας, πολλές διαφορετικές γωνιές για καφέ-φαγητό-ποτό. Η ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται στο ισόγειο, ακριβώς από πάνω της δύο άνετοι χώροι προτρέπουν σε lounging, ενώ ακόμη πιο ψηλά συναντάς ένα εντυπωσιακό bar-ρολόι. Ένας μοντέρνος χώρος, σε αποχρώσεις γήινες, με έμφαση στο καφέ, το μπεζ και το γκρι, γίνεται ακόμη πιο θελκτικός με design πινελιές, όπως οι καρέκλες με άρωμα '70s ή τα φωτιστικά-πρόσωπα του πρώτου ορόφου, απορροφημένα από τις διαδικασίες της κουζίνας – «Kitchen Bar» γαρ.
Ο Χρήστος Τζιέρας έχει βάλει τη σφραγίδα του στο μενού, οπότε –πέρα από τα αναμενόμενα σε ένα cafe-bar-restaurant burgers, clubs και potato skins (που έρχονται όμορφα μέσα σε μεταλλική σέσουλα)– μπορείς να δοκιμάσεις νόστιμα σαρμαδάκια με σύγκλινο (συνοδεύονται με γιαούρτι), να κάνεις πολιτισμική στροφή με μια thai salad με λαχανικά και βοδινά φιλετάκια και να συνεχίσεις με ένα απλό, συμπαθητικό ριζότο με παρμεζάνα και λίγο κρεμμυδάκι. Στις «άλλου τύπου» προτάσεις του σεφ συγκαταλέγεται η σφυρίδα με σος σαφράν και ρύζι, αν και κατά τη γνώμη μου η υπερβολικά αλμυρή flan με χορταρικά δεν της προσθέτει. Ωραία ψημένο, πάντως, ήρθε το rib eye με σος cafe de Paris και potato skins.
Από τα γλυκά, ο κορμός πραλίνας έχει χαρακτηριστικά πιο παλιάς σχολής –για όσους εμμένουν στο… ζαχαροπλαστικό κλασικισμό–, κρεμώδες και απαλό είναι το cappuccino με μασκαρπόνε, ενώ η τάρτα σοκολάτας με αχλάδι είναι ήπια και ευχάριστα αρωματική. Παρά τη μαζικότητα του φαγητού (αναγκαίο κακό σε έναν τόσο μεγάλο χώρο), πρόθεση του «Kitchen Bar» είναι να δείξει ότι η γευστική ιδιαιτερότητα μπορεί να έχει θέση σε ένα νεανικό all day στέκι. Κι αυτό είναι (και από μόνο του) εκτιμητέο.
INFOKITCHEN BAR Κ. Βάρναλη 6, Χαλάνδρι, 2106892015. Έως 1.30 π.μ. Τιμή: € 25-40.