Παράλαιμος

Μια απλή ταβέρνα με φρεσκότατα θαλασσινά, ιδανική για μεσημεριανές εξορμήσεις μετά τσίπουρου στο Κορωπί.

Παράλαιμος

Και του σαλονιού και του λιμανιού

Μια απλή ταβέρνα με φρεσκότατα θαλασσινά, ιδανική για μεσημεριανές εξορμήσεις μετά τσίπουρου στο Κορωπί.

Παράλαιμος - εικόνα 1

Η ταβέρνα του Παράλαιμου δεν είναι για όλους. Είναι για εκείνους τους τύπους που αποκαλούμε: «Και του σαλονιού και του λιμανιού». Ο χώρος δεν απέχει πολύ από την εικόνα του καφενείου, ενώ η έλλειψη φροντίδας είναι εμφανής (λαδιές στα τραπεζομάντιλα που ευτυχώς στρώνονται από επάνω) και η εμφάνιση του προσωπικού κάπως... απεριποίητη. Αν παρ' όλα αυτά σας αρέσει η ιδέα του τσίπουρου με ολόφρεσκα θαλασσινά σε καλές τιμές, αξίζει να το δοκιμάσετε.

Επιλέξτε τσίπουρο Τσιλιλή - «αρπάξετε» το μόνοι σας πίσω από το πάσο. Παραγγείλετε οπωσδήποτε ζωντανές γυαλιστερές και κυδώνια. Ο γαύρος μαρινάτος είναι φρεσκοφτιαγμένος και πολύ νόστιμος, ενώ οι καραβίδες στη σχάρα ψήνονται, με χοντρό αλάτι, όσο χρειάζεται για να παραμείνει η σάρκα τους κρουστή. Η ψητή σαρδελίτσα που δοκιμάσαμε ήταν συμπαθητική σε αντίθεση με έναν πανιασμένο τηγανητό γαλέο. Η σαλάτα πλούσια και φρεσκοκομμένη, οι τηγανητές πατάτες σπιτικές. Το φαγκρί ήρθε ζουμερό, με στητή σάρκα. Στο τέλος μας τράταραν χαλβά του μπακάλη κι έναν πολύ λογικό λογαριασμό. Για ένα τσίπουρο, όστρακα, 7 μεσαίες καραβίδες, σαλάτα, πατάτες, σαρδέλες και ένα φαγκρί (περίπου μισό κιλό) πληρώσαμε € 50.

Ντένη Καλλιβωκά INFO

Παράλαιμος, Γεωργίου Γεώργα 9, Κορωπί, 2106624813.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/05/2025

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.

Δυο κορυφαία κρεατάδικα συναντιούνται στη σκιά του Χίλτον

Ένα εξόχως ενδιαφέρον καρνιβορικό βράδυ, την Τετάρτη 7 Μαΐου.

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.