Η Δευτέρα γίνεται καλύτερη με οινική βραδιά στο Psyche Wine Bistro

Ευκαιρία να δοκιμάσουμε τέσσερα εκλεκτά κρασιά που επέλεξε για εμάς η ομάδα του Psyche.

l

Στον σχεδόν κρυφό κήπο μια ανάσα από την Ερμού, το κρασί και οι εκλεκτές γεύσεις έχουν την τιμητική τους στο Psyche Wine Bistro. Πρόκειται για μία θαυμάσια αθηναϊκή στόα, τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από την πολύβουη Ερμού, σαν ένα κοινό μυστικό πια για όλους όσους αγαπούν το κρασί και τις βόλτες στο κέντρο. Μία όαση ηρεμίας, πρασίνου και feelgood ατμόσφαιρας, σε απόσταση αναπνοής από τον πιο πολυσύχναστο ελληνικό δρόμο.

Η Δευτέρα γίνεται καλύτερη με οινική βραδιά στο Psyche Wine Bistro - εικόνα 1

Η εμπειρία, η γνώση και το μεράκι των ανθρώπων του μεταφράζεται σε έναν καλόκαρδο και φροντισμένο χώρο όπου θα βρεις περισσότερες από 200 ετικέτες κρασιού από τον ντόπιο και το διεθνή αμπελώνα -κάποιες εκ των οποίων από σπάνιες έως δυσεύρετες- με πολλές να σερβίρονται και σε ποτήρι. Τις οινικές επιλογές εδώ πλαισιώνει μία προσεγμένη και νόστιμη κουζίνα που υπηρετεί τη λογική του wine bistro και ποντάρει σε πιάτα στη λογική του μοιράσματος, με πολύ καλή πρώτη ύλη και αρμονική σύμπλευση με το κρασί.

Σήμερα Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, η ομάδα του Psyche μας περιμένει με ένα ξεχωριστό οινικό γεγονός. Σε συνεργασία με την Wine Bou, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε προνομιακή τιμή, τέσσερα μεγάλα κρασιά που ξεχώρισε η ομάδα.

Ένα Πορτογαλικό λευκό, 100% από σταφύλια Alvarinho θα σας χαρίσει φρεσκάδα, φινέτσα και ορυκτότητα. (Soalheiro Classic 2024, Quinta de Soalheiro, Vinho Verde D.O.C). Το κρασί ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει με τις λεπτές οινολάσπες.

Στη συνέχεια το team θα αποδείξει πως δεν είναι μόνο το Chardonnay που κάνει μεγάλα κρασιά στη Βουργουνδία. Το Aligote του Vincent Bachelet ωριμάζει σε μεταχειρισμένα δρύινα βαρέλια για 11 μήνες με τις λεπτές οινολασπες. Το αποτέλεσμα είναι ένα φρέσκο και ζωηρό κρασί, με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκών ανθών και ξηρών καρπών. Η επίγευση ορυκτώδης και πολύ δροσερή.

Τα δύο τελευταία κρασιά δημιουργεί ο ίδιος παραγωγός, ο Girolamo Russo. H καλλιέργεια είναι εξολοκλήρου βιολογική και το αποτέλεσμα εκφράζει το ηφαιστειογενές terroir των πλαγιών της Αίτνας.

Το λευκό Nerina Etna Bianco, 75% από Carricante ωριμάζει για 6 μήνες σε 30% χρησιμοποιημένα βαρέλια και 70% δεξαμενές και παλαιώνει άλλους 6 μήνες στη φιάλη. Κρασί ταυτόχρονα αλμυρό και δροσιστικό, πολύπλοκο, με υπέροχη οξύτητα και μακριά επίγευση.

Η Δευτέρα γίνεται καλύτερη με οινική βραδιά στο Psyche Wine Bistro - εικόνα 2

Το ερυθρό A' Rina Etna Rosso (90% Nerello Mascalese - 10% Nerello Cappuccio) ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια 2600 lt. και παλαιώνει άλλους 6 μήνες στη φιάλη. Όταν το μυρίσαμε θυμηθήκαμε μεγάλες Βουργουνδίες, πραγματικά συγκλονιστικό. Το σώμα είναι μέτριο αλλά το όμορφο φρούτο, σε συνδυασμό με γήινα στοιχεία, γλυκά μπαχάρια, καφέ και σοκολάτα, φανερώνουν ένα κρασί μεγάλης κλάσης. Συνολικά όταν το δοκιμάσαμε νιώσαμε πως μόλις ήπιαμε μια υπέροχη Βουργουνδία, Δεν είναι τυχαίος και ο τίτλος Βουργουνδία της Μεσογείου που προσδίδεται στην περιοχή των πλαγιών της Αίτνας.

Σε περίπτωση που δεν προλάβεις σήμερα, τα 4 κρασιά της δοκιμής θα προσφέρονται σε ποτήρι όλο των Οκτώβρη στο Psyche.


Info:

Κορνάρου 4, Αθήνα

Για κρατήσεις: 210 322 1271

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.