Η Δευτέρα γίνεται καλύτερη με οινική βραδιά στο Psyche Wine Bistro

Ευκαιρία να δοκιμάσουμε τέσσερα εκλεκτά κρασιά που επέλεξε για εμάς η ομάδα του Psyche.

l

Στον σχεδόν κρυφό κήπο μια ανάσα από την Ερμού, το κρασί και οι εκλεκτές γεύσεις έχουν την τιμητική τους στο Psyche Wine Bistro. Πρόκειται για μία θαυμάσια αθηναϊκή στόα, τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από την πολύβουη Ερμού, σαν ένα κοινό μυστικό πια για όλους όσους αγαπούν το κρασί και τις βόλτες στο κέντρο. Μία όαση ηρεμίας, πρασίνου και feelgood ατμόσφαιρας, σε απόσταση αναπνοής από τον πιο πολυσύχναστο ελληνικό δρόμο.

Η Δευτέρα γίνεται καλύτερη με οινική βραδιά στο Psyche Wine Bistro - εικόνα 1

Η εμπειρία, η γνώση και το μεράκι των ανθρώπων του μεταφράζεται σε έναν καλόκαρδο και φροντισμένο χώρο όπου θα βρεις περισσότερες από 200 ετικέτες κρασιού από τον ντόπιο και το διεθνή αμπελώνα -κάποιες εκ των οποίων από σπάνιες έως δυσεύρετες- με πολλές να σερβίρονται και σε ποτήρι. Τις οινικές επιλογές εδώ πλαισιώνει μία προσεγμένη και νόστιμη κουζίνα που υπηρετεί τη λογική του wine bistro και ποντάρει σε πιάτα στη λογική του μοιράσματος, με πολύ καλή πρώτη ύλη και αρμονική σύμπλευση με το κρασί.

Σήμερα Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, η ομάδα του Psyche μας περιμένει με ένα ξεχωριστό οινικό γεγονός. Σε συνεργασία με την Wine Bou, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε προνομιακή τιμή, τέσσερα μεγάλα κρασιά που ξεχώρισε η ομάδα.

Ένα Πορτογαλικό λευκό, 100% από σταφύλια Alvarinho θα σας χαρίσει φρεσκάδα, φινέτσα και ορυκτότητα. (Soalheiro Classic 2024, Quinta de Soalheiro, Vinho Verde D.O.C). Το κρασί ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει με τις λεπτές οινολάσπες.

Στη συνέχεια το team θα αποδείξει πως δεν είναι μόνο το Chardonnay που κάνει μεγάλα κρασιά στη Βουργουνδία. Το Aligote του Vincent Bachelet ωριμάζει σε μεταχειρισμένα δρύινα βαρέλια για 11 μήνες με τις λεπτές οινολασπες. Το αποτέλεσμα είναι ένα φρέσκο και ζωηρό κρασί, με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκών ανθών και ξηρών καρπών. Η επίγευση ορυκτώδης και πολύ δροσερή.

Τα δύο τελευταία κρασιά δημιουργεί ο ίδιος παραγωγός, ο Girolamo Russo. H καλλιέργεια είναι εξολοκλήρου βιολογική και το αποτέλεσμα εκφράζει το ηφαιστειογενές terroir των πλαγιών της Αίτνας.

Το λευκό Nerina Etna Bianco, 75% από Carricante ωριμάζει για 6 μήνες σε 30% χρησιμοποιημένα βαρέλια και 70% δεξαμενές και παλαιώνει άλλους 6 μήνες στη φιάλη. Κρασί ταυτόχρονα αλμυρό και δροσιστικό, πολύπλοκο, με υπέροχη οξύτητα και μακριά επίγευση.

Η Δευτέρα γίνεται καλύτερη με οινική βραδιά στο Psyche Wine Bistro - εικόνα 2

Το ερυθρό A' Rina Etna Rosso (90% Nerello Mascalese - 10% Nerello Cappuccio) ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια 2600 lt. και παλαιώνει άλλους 6 μήνες στη φιάλη. Όταν το μυρίσαμε θυμηθήκαμε μεγάλες Βουργουνδίες, πραγματικά συγκλονιστικό. Το σώμα είναι μέτριο αλλά το όμορφο φρούτο, σε συνδυασμό με γήινα στοιχεία, γλυκά μπαχάρια, καφέ και σοκολάτα, φανερώνουν ένα κρασί μεγάλης κλάσης. Συνολικά όταν το δοκιμάσαμε νιώσαμε πως μόλις ήπιαμε μια υπέροχη Βουργουνδία, Δεν είναι τυχαίος και ο τίτλος Βουργουνδία της Μεσογείου που προσδίδεται στην περιοχή των πλαγιών της Αίτνας.

Σε περίπτωση που δεν προλάβεις σήμερα, τα 4 κρασιά της δοκιμής θα προσφέρονται σε ποτήρι όλο των Οκτώβρη στο Psyche.


Info:

Κορνάρου 4, Αθήνα

Για κρατήσεις: 210 322 1271

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκτός πιάτσας εστιατόρια της Αθήνας που αξίζουν την προσοχή σου

Μία ενδεκάδα από εστιατόρια σε μάλλον απροσδόκητες γειτονιές της πόλης, που έχουν κάτι να πουν σε κάθε τύπο foodie.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
06/10/2025

Δείπνο στις βραβευμένες αυλές και βεράντες της Αθήνας

Τώρα που ο καιρός στρώνει ξανά, εκμεταλλευόμαστε τις καλοσύνες του για όσο κρατήσουν, κλείνοντας τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια με αυλές και βεράντες της Αθήνας, και μάλιστα στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το δημοφιλέστερο γαστρονομικό happening της πόλης.

Vedema γιορτής και αναστοχασμού για το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού

Όλα όσα "τρύγησε" η φθινοπωρινή γιορτή του κρασιού της Σαντορίνης από τον Όμιλο Katikies στο εστιατόριο Selene.

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.