Amigos

Ένας φίλος ήρθε απόψε από το Μεξικό, φορτωμένος tacos, burritos και... burgers, για αλλαγή. Κι είπε να μείνει για καιρό.

Amigos

Βάλε το σομπρέρο σου

Ένας φίλος ήρθε απόψε από το Μεξικό, φορτωμένος tacos, burritos και... burgers, για αλλαγή. Κι είπε να μείνει για καιρό.

Amigos - εικόνα 1

Η χώρα του Κάρλος Φουέντες και της Φρίντα Κάλο έχει πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα να επιδείξει. Εμείς όμως σε πολλές περιπτώσεις προτιμάμε την tex-mex εκδοχή, ένα mix μεξικάνικων συστατικών και αμερικάνικων -α λα Texas- κρεατικών που προέκυψε από τη γευστική τους γειτνίαση. Σ' αυτό το μονοπάτι κινείται το «Amigos» της Γλυφάδας: Βαμμένο σε ζεστές αποχρώσεις, με χαρακτηριστικές πινελιές όπως σομπρέρος, μάσκες Αζτέκων, κιλίμια και γεωργικά εργαλεία, στήνει ένα όμορφο σκηνικό για να παρουσιάσει τις γεύσεις του όταν ο καιρός δεν επιτρέπει να καθίσεις στον κήπο με τα τρεχούμενα νερά και τις μπανανιές.

Μια καλή αρχή είναι τα taquitos ή, σε απλά και πιο περιγραφικά ελληνικά, πίτες από καλαμπόκι σε σχήμα φλογέρας με γέμιση τυριού-χοιρινού, και η συμπαθητική σαλάτα nopalitos με φύλλα κάκτου, λαχανικά, γαρίδες, pico de gallo και βινεγκρέτ, που έρχεται στο τραπέζι σε μια φωλιά από tortilla. Περνώντας στα κυρίως πιάτα, η chimichanga (μια μαλακή τορτίγια) με κοτόπουλο, γκούντα, pico de gallo και sour cream, συνοδευόμενη από ρύζι και πουρέ φασολιών είναι ένα κλασικό παράδειγμα των απλών mex γεύσεων του καταλόγου, εγώ πάντως προτίμησα το tex μπιφτέκι με chili con carne, το οποίο ήρθε ζουμερό και νόστιμο. Οι επιδόσεις της κουζίνας είναι εν γένει ικανοποιητικές, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, πράγμα που ισχύει και στα επιδόρπια - εδώ προτιμήστε τη σίγουρη λύση της μηλόπιτας με παγωτό. Το σίγουρο όμως είναι ότι, εκτός από μια ιστορία που κρατάει χρόνια, το «Amigos» έχει τη φιλική διάθεση για την οποία σε προδιαθέτει το όνομά του (σημαίνει φίλοι στα ισπανικά). Ωραιότατο setting για να πιείτε τις margaritas σας, να τα πείτε με τους δικούς σας φίλους, είτε caballeros είτε senoritas, και να ακούσετε live το latin συγκρότημα Pachanga, κάθε Τρίτη.

Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr
INFO

Amigos, Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, 2108983167. Έως 1 π.μ. Σάβ., Κυρ. και μεσημέρι. Τιμή: € 20-24.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
11/12/2025

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.