
Εφ’ όλης της (γευστικής) ύλης
Μετά τη Θεσσαλονίκη και το Καλαμάκι, το ντουέτο ξαναχτυπά στη Μαρίνα Ζέας. Φαγητό κάτω, ποτό πάνω και χαλαρή, παρεΐστικη διάθεση παντού.

Η κουζίνα και το μπαρ δίνουν πάντα τα ραντεβού τους πλάι στο κύμα: πρωτοσυναντήθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συνέχισαν στο Καλαμάκι και πλέον επεκτάθηκαν στη Μαρίνα Ζέας, με θέα τα αγκυροβολημένα σκάφη. Όταν προχωράει μια σχέση, θέλει και εναλλαγές παραστάσεων. Έτσι, το τρίτο «Kitchen Bar», το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα, ακολουθεί το γνώριμο concept (για όλες τις ώρες της ημέρας) συνδυάζοντας χαλαρωτικό ντεκόρ, open kitchen, bar και... βιβλία -διαθέτει κουλτούρα βλέπετε- κι ένα σωρό γωνιές για καφέ, ποτό, φαγητό και χάζι, είτε στη θάλασσα (είναι κλεισμένο με γυαλί) είτε στους (άλλους) θαμώνες - είναι ωραία τυπάκια.
Το φαγητό εδώ επιμελείται o Χρήστος Τζιέρας («Piu Verde», «Bebek» κ.λπ.), ο οποίος, εκτός από το γνωστό κατάλογο που κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις, από ομελέτες και σνακ σε burgers, ζυμαρικά και «ευκολονόητα» κυρίως πιάτα, προσθέτει τη δική του πινελιά. Μέσω κάποιων άλλων πιάτων, μεσογειακής εν γένει λογικής, που εναλλάσσονται ανά εβδομάδα (το ριζότο με πουρέ λευκής τρούφας και μανιτάρια που πετύχαμε ήταν ωραία ιδέα). Ξεκινήσαμε παραδοσιακά, με μια στριφτόπιτα με σπανάκι και κατίκι Δομοκού, συνεχίσαμε με ένα συμπαθητικό ανάλαφρο σπαγκέτι με μπισκ, γαρίδες και ντομάτα, για να... σοβαρέψουμε με νόστιμο ψαρονέφρι με γραβιέρα και μουστάρδα, και αρκετά καλοφτιαγμένα μοσχαρίσια φιλετάκια με παρμεζάνα και πουρέ πατάτας.
Μια everyday γευστική πρόταση που ναι μεν προσαρμόζεται στην υφολογία που οφείλει να ακολουθεί ένα cafe-bar-restaurant, προσφέροντας απλές συνταγές σε ικανοποιητικές εκτελέσεις, πηγαίνει όμως λιγάκι παραπέρα. Αν βάλεις στην εξίσωση και το καλαίσθητο περιβάλλον (πιο λιτό από το αδερφάκι του στο Καλαμάκι) με τις χαριτωμένες διακοσμητικές επεμβάσεις, όπως, λόγου χάριν, η φωτισμένη συλλογή κρασιών η οποία ενσωματώνεται στη σκάλα που οδηγεί στο δεύτερο όροφο, οι ριγέ κολόνες σε αποχρώσεις του καφέ ή οι τεράστιες κατακόκκινες γλάστρες με τα φυτά και τη happy μουσική, έχεις μια πλήρη πρόταση εξόδου. Πάρε αγκαλιά το cheesecake σου (με αγριοκέρασα) ή την πιο ελαφριά πανακότα που σερβίρεται με δροσερή φρουτοσαλάτα, παράγγειλε κι ένα εσπρεσάκι και πάρε θέση στο εξωτερικό ντεκ, χάζεψε τα παραταγμένα γιοτ και άρχισε να κάνεις πλάνα για το καλοκαίρι. Καιρός είναι.
Άντζελα Σταματιάδουastamatiadou@athinorama.gr INFO
Kitchen Bar, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 2104522338. Από το πρωί. Έως 2 π.μ. Τιμή: € 25-35.