Kitchen Bar

Μετά τη Θεσσαλονίκη και το Καλαμάκι, το ντουέτο ξαναχτυπά στη Μαρίνα Ζέας. Φαγητό κάτω, ποτό πάνω και χαλαρή, παρεΐστικη διάθεση παντού.

Kitchen Bar

Εφ’ όλης της (γευστικής) ύλης

Μετά τη Θεσσαλονίκη και το Καλαμάκι, το ντουέτο ξαναχτυπά στη Μαρίνα Ζέας. Φαγητό κάτω, ποτό πάνω και χαλαρή, παρεΐστικη διάθεση παντού.

Kitchen Bar - εικόνα 1

Η κουζίνα και το μπαρ δίνουν πάντα τα ραντεβού τους πλάι στο κύμα: πρωτοσυναντήθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συνέχισαν στο Καλαμάκι και πλέον επεκτάθηκαν στη Μαρίνα Ζέας, με θέα τα αγκυροβολημένα σκάφη. Όταν προχωράει μια σχέση, θέλει και εναλλαγές παραστάσεων. Έτσι, το τρίτο «Kitchen Bar», το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα, ακολουθεί το γνώριμο concept (για όλες τις ώρες της ημέρας) συνδυάζοντας χαλαρωτικό ντεκόρ, open kitchen, bar και... βιβλία -διαθέτει κουλτούρα βλέπετε- κι ένα σωρό γωνιές για καφέ, ποτό, φαγητό και χάζι, είτε στη θάλασσα (είναι κλεισμένο με γυαλί) είτε στους (άλλους) θαμώνες - είναι ωραία τυπάκια.

Το φαγητό εδώ επιμελείται o Χρήστος Τζιέρας («Piu Verde», «Bebek» κ.λπ.), ο οποίος, εκτός από το γνωστό κατάλογο που κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις, από ομελέτες και σνακ σε burgers, ζυμαρικά και «ευκολονόητα» κυρίως πιάτα, προσθέτει τη δική του πινελιά. Μέσω κάποιων άλλων πιάτων, μεσογειακής εν γένει λογικής, που εναλλάσσονται ανά εβδομάδα (το ριζότο με πουρέ λευκής τρούφας και μανιτάρια που πετύχαμε ήταν ωραία ιδέα). Ξεκινήσαμε παραδοσιακά, με μια στριφτόπιτα με σπανάκι και κατίκι Δομοκού, συνεχίσαμε με ένα συμπαθητικό ανάλαφρο σπαγκέτι με μπισκ, γαρίδες και ντομάτα, για να... σοβαρέψουμε με νόστιμο ψαρονέφρι με γραβιέρα και μουστάρδα, και αρκετά καλοφτιαγμένα μοσχαρίσια φιλετάκια με παρμεζάνα και πουρέ πατάτας.

Μια everyday γευστική πρόταση που ναι μεν προσαρμόζεται στην υφολογία που οφείλει να ακολουθεί ένα cafe-bar-restaurant, προσφέροντας απλές συνταγές σε ικανοποιητικές εκτελέσεις, πηγαίνει όμως λιγάκι παραπέρα. Αν βάλεις στην εξίσωση και το καλαίσθητο περιβάλλον (πιο λιτό από το αδερφάκι του στο Καλαμάκι) με τις χαριτωμένες διακοσμητικές επεμβάσεις, όπως, λόγου χάριν, η φωτισμένη συλλογή κρασιών η οποία ενσωματώνεται στη σκάλα που οδηγεί στο δεύτερο όροφο, οι ριγέ κολόνες σε αποχρώσεις του καφέ ή οι τεράστιες κατακόκκινες γλάστρες με τα φυτά και τη happy μουσική, έχεις μια πλήρη πρόταση εξόδου. Πάρε αγκαλιά το cheesecake σου (με αγριοκέρασα) ή την πιο ελαφριά πανακότα που σερβίρεται με δροσερή φρουτοσαλάτα, παράγγειλε κι ένα εσπρεσάκι και πάρε θέση στο εξωτερικό ντεκ, χάζεψε τα παραταγμένα γιοτ και άρχισε να κάνεις πλάνα για το καλοκαίρι. Καιρός είναι.

Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr
INFO

Kitchen Bar, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 2104522338. Από το πρωί. Έως 2 π.μ. Τιμή: € 25-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
06/05/2025

S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στην "Αυλή" στη Ροδόπολη

Το μοντέρνο κρεατοφαγικό στέκι στη Ροδόπολη είναι μια όαση δροσιάς μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε "Dolce Far Niente" φάση στο "Ma Que Vuoi"

Το ιταλικό spot της Καλαμιώτου συστήνει τη δική του εκδοχή του χαλαρού ιταλικού τρωγοπίνειν με στιβαρά φαβορί του early drinking και πιάτα καμωμένα από άριστες πρώτες ύλες.

Ο Μιχάλης Μάρθας πιάνει λιμάνι στη Λευκάδα

Και ειδικότερα στο λαοφιλές Νυδρί, όπου θα επιμεληθεί τη νέα γευστική πρόταση του "Minas", δίνοντας δημιουργικές στροφές στο ψαροφαγικό προφίλ του εστιατορίου στην προμενάδα, με τη θέα προς το Σκορπιό.

Ήξερες ότι ο Έκτορας Μποτρίνι φτιάχνει καταπληκτικό τζατζίκι;

Και το σερβίρει στο "Ora by Botrini", ως το πιο λεβέντικο δείγμα της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που υπογράφει εκεί, δικαιώνοντας τη θέση του κεντρικού εστιατορίου του "One & Only Aesthesis" στην πρώτη γραμμή της καλοφαγίας του παραλιακού μετώπου. Διαβάστε την κριτική μας!

Tα Stirring Stars events επιστρέφουν στο Mandarin Oriental, Costa Navarino

Βραβευμένοι σεφ και κορυφαία wine houses καταθέτουν τη δική τους οπτική στο fine dining, στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο "The Private Kitchen".

S.Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Psaraki" στην Κέρκυρα

Το ψαροφαγικό πόστο στο κέντρο της παλιάς πόλης του νησιού των Φαιάκων τιμά τους θησαυρούς της θάλασσας σε μια κουζίνα απόλυτα συγχρονισμένη με τις τάσεις της εποχής.