Kitchen Bar

Μετά τη Θεσσαλονίκη και το Καλαμάκι, το ντουέτο ξαναχτυπά στη Μαρίνα Ζέας. Φαγητό κάτω, ποτό πάνω και χαλαρή, παρεΐστικη διάθεση παντού.

Kitchen Bar

Εφ’ όλης της (γευστικής) ύλης

Μετά τη Θεσσαλονίκη και το Καλαμάκι, το ντουέτο ξαναχτυπά στη Μαρίνα Ζέας. Φαγητό κάτω, ποτό πάνω και χαλαρή, παρεΐστικη διάθεση παντού.

Kitchen Bar - εικόνα 1

Η κουζίνα και το μπαρ δίνουν πάντα τα ραντεβού τους πλάι στο κύμα: πρωτοσυναντήθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συνέχισαν στο Καλαμάκι και πλέον επεκτάθηκαν στη Μαρίνα Ζέας, με θέα τα αγκυροβολημένα σκάφη. Όταν προχωράει μια σχέση, θέλει και εναλλαγές παραστάσεων. Έτσι, το τρίτο «Kitchen Bar», το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα, ακολουθεί το γνώριμο concept (για όλες τις ώρες της ημέρας) συνδυάζοντας χαλαρωτικό ντεκόρ, open kitchen, bar και... βιβλία -διαθέτει κουλτούρα βλέπετε- κι ένα σωρό γωνιές για καφέ, ποτό, φαγητό και χάζι, είτε στη θάλασσα (είναι κλεισμένο με γυαλί) είτε στους (άλλους) θαμώνες - είναι ωραία τυπάκια.

Το φαγητό εδώ επιμελείται o Χρήστος Τζιέρας («Piu Verde», «Bebek» κ.λπ.), ο οποίος, εκτός από το γνωστό κατάλογο που κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις, από ομελέτες και σνακ σε burgers, ζυμαρικά και «ευκολονόητα» κυρίως πιάτα, προσθέτει τη δική του πινελιά. Μέσω κάποιων άλλων πιάτων, μεσογειακής εν γένει λογικής, που εναλλάσσονται ανά εβδομάδα (το ριζότο με πουρέ λευκής τρούφας και μανιτάρια που πετύχαμε ήταν ωραία ιδέα). Ξεκινήσαμε παραδοσιακά, με μια στριφτόπιτα με σπανάκι και κατίκι Δομοκού, συνεχίσαμε με ένα συμπαθητικό ανάλαφρο σπαγκέτι με μπισκ, γαρίδες και ντομάτα, για να... σοβαρέψουμε με νόστιμο ψαρονέφρι με γραβιέρα και μουστάρδα, και αρκετά καλοφτιαγμένα μοσχαρίσια φιλετάκια με παρμεζάνα και πουρέ πατάτας.

Μια everyday γευστική πρόταση που ναι μεν προσαρμόζεται στην υφολογία που οφείλει να ακολουθεί ένα cafe-bar-restaurant, προσφέροντας απλές συνταγές σε ικανοποιητικές εκτελέσεις, πηγαίνει όμως λιγάκι παραπέρα. Αν βάλεις στην εξίσωση και το καλαίσθητο περιβάλλον (πιο λιτό από το αδερφάκι του στο Καλαμάκι) με τις χαριτωμένες διακοσμητικές επεμβάσεις, όπως, λόγου χάριν, η φωτισμένη συλλογή κρασιών η οποία ενσωματώνεται στη σκάλα που οδηγεί στο δεύτερο όροφο, οι ριγέ κολόνες σε αποχρώσεις του καφέ ή οι τεράστιες κατακόκκινες γλάστρες με τα φυτά και τη happy μουσική, έχεις μια πλήρη πρόταση εξόδου. Πάρε αγκαλιά το cheesecake σου (με αγριοκέρασα) ή την πιο ελαφριά πανακότα που σερβίρεται με δροσερή φρουτοσαλάτα, παράγγειλε κι ένα εσπρεσάκι και πάρε θέση στο εξωτερικό ντεκ, χάζεψε τα παραταγμένα γιοτ και άρχισε να κάνεις πλάνα για το καλοκαίρι. Καιρός είναι.

Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr
INFO

Kitchen Bar, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 2104522338. Από το πρωί. Έως 2 π.μ. Τιμή: € 25-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Peggy Sue" μεγάλωσε- και σε υποδέχεται με το signature brunch του στο Θησείο

Το νέο brunch στέκι που φτιάχτηκε για να αγαπηθεί όσο και το δημοφιλές αδερφάκι του στη Νέα Σμύρνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/07/2025

To Symposio at Ark ήταν και πάλι ένα πρωτοπόρο φεστιβάλ γεύσης

Το επιτυχημένο Symposio at Ark κατέβασε τη φετινή αυλαία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από 10 μοναδικές γευστικές παραστάσεις που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό κορυφαίους σεφ της περιφέρειας και την τοπική κουζίνα τους.

Ronin Athens

Το ιαπωνικό της πλατείας Δεξαμενής αλλάζει πόστο για το καλοκαίρι και διατηρώντας ανέπαφη την ποιοτική (ωμοφαγική και μη) πρότασή του, σκαρφαλώνει πιο ψηλά στον Λυκαβηττό, για να απλώσει τα τραπέζια του σε δροσερή ταράτσα, με τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

Στο Παγκράτι παίζουν εκλεκτές και πρωτότυπες λιχουδιές.

Το Iώdio σαλπάρει για Μύκονο

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου θα σερβίρει από τις 18 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου στο Νησί των Ανέμων και το Belvedere Hotel.

Stirring Stars: Κορυφαίοι σεφ δημιουργούν στο Μandarin Oriental,Costa Navarino

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ανεβάζει τον πήχη της γαστρονομικής εμπειρίας στην Ελλάδα, με το βραβευμένο The Private Kitchen και τη σειρά εκδηλώσεων Stirring Stars να φέρνουν κορυφαίους σεφ και οινοπαραγωγούς από όλο τον κόσμο στον Μεσσηνιακό κόλπο.