Monk Grapes & Spirits: Nεοϋορκέζικο, μοναστηριακό και οινόφιλο

Ένα μη κλασικό wine bar που στεγάζεται σε ένα φρεσκαρισμένο διατηρητέο του ιστορικού κέντρου και εστιάζει στο κρασί, με διαφορετικό, πιο φιλικό τρόπο.

Monk Grapes & Spirits: Nεοϋορκέζικο, μοναστηριακό και οινόφιλο

Ένα μη κλασικό wine bar που στεγάζεται σε ένα φρεσκαρισμένο διατηρητέο του ιστορικού κέντρου και εστιάζει στο κρασί, με διαφορετικό, πιο φιλικό τρόπο.

Monk Grapes & Spirits: Nεοϋορκέζικο, μοναστηριακό και οινόφιλο - εικόνα 1

Στη σάλα του «Monk Grapes & Spirits» νιώθεις εκείνη την παλιά αύρα. Ο χώρος, ψηλοτάβανος και καλόγουστα διακοσμημένος, κάνει άμεση σύνδεση με το κρασί, με σκαμπό σε σχήμα φελλού και ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι στο κέντρο. Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι η μπάρα. Από τις μεγαλύτερες της πόλης, είναι χωρισμένη σε τρία ισομερή πόστα, αφιερωμένα στο κρασί, στα spirits και στην open κουζίνα.

Στο τμήμα του κρασιού, η ατμόσφαιρα θυμίζει Νέα Υόρκη. Με χαμηλούς φωτισμούς, συντηρητές, φιάλες και ποτήρια να κρέμονται. Η επιγραφή Keep calm and trust the sommelier κουμπώνει τέλεια με την παρουσία του γνωστού οινοχόου Βασίλη Παπαδόπουλου. Η λίστα κρασιών που επιμελήθηκε είναι παραπάνω από πλήρης, με 152 επιλογές που παίζουν ανάμεσα στο mainstream και το ιδιαίτερο.

Monk Grapes & Spirits: Nεοϋορκέζικο, μοναστηριακό και οινόφιλο - εικόνα 2

Προτού προλάβεις να την ξεφυλλίσεις ο Βασίλης είναι δίπλα σου για να σου προτείνει το κρασί που σου ταιριάζει. Εκπροσωπούνται 14 χώρες, 91 ποικιλίες και 109 οινοποιεία. Αυτό όμως που δεν πρέπει με τίποτα να προσπεράσετε είναι το Secret Cellar στις τελευταίες σελίδες, με μεγάλα κρασιά που δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά. Χάρη στο σύστημα Corovin, που επιτρέπει την άντληση χωρίς να ανοιχτεί η φιάλη, η δοκιμή των παραπάνω κρασιών μπορεί να γίνει συναρπαστική εμπειρία.

Το ίδιο φροντισμένη είναι και η λίστα των spirits με πολλά premium ποτά και ιντριγκαδόρικα κοκτέιλ με βάση το κρασί, όπως το σούπερ ντελικάτο και αρμονικό Red Queen.

Monk Grapes & Spirits: Nεοϋορκέζικο, μοναστηριακό και οινόφιλο - εικόνα 3

Στο πεδίο του φαγητού, που σερβίρεται στον πανέμορφο εξώστη, στα κρύα πιάτα έχουν προστεθεί πλέον κάποιες ζεστές μεσογειακές προτάσεις, που φλερτάρουν με το κρασί και τα spirits και βρίσκουν στόχο. Χαρήκαμε πολύ τα γευστικά καπνιστά ρολάκια σολομού, συντροφιά με βαρελάτο Chardonnay. Εξίσου καλά είναι τα πουγκάκια προσούτο με αγιορείτικη μελιτζάνα δίπλα σε ένα ροζέ κρασί. Ξεχωρίσαμε επίσης την ταλιάτα, το ζουμερό μπιφτέκι angus και την πίτσα με μοτσαρέλα, τσορίθο και ντοματίνια Σαντορίνης. Το μπανόφι, τέλος, είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν.

Γενικά, το μαγαζί έχει ρυθμό και δεν είναι καθόλου «στημένο» – βοηθάνε σ’ αυτό τα events και τα live που φιλοξενεί. Οι άνθρωποι του «Monk» ήθελαν ένα wine bar όπου ο κόσμος να έρχεται πιο κοντά στο κρασί αλλά και να διασκεδάζει χαλαρά. Και το κατάφεραν.

MONK Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, 2103211117.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.