Dos Hermanos

Το πιο παλιό μεξικάνικο της πόλης έχει Margarita... φίρμα, κουζίνα που φτιάχνει μόνη της τα πάντα και ντεκόρ που δένει κομψές πινελιές και εθνικ τόνους.

Dos Hermanos

Το πιο παλιό μεξικάνικο της πόλης έχει Margarita... φίρμα, κουζίνα που φτιάχνει μόνη της τα πάντα και ντεκόρ που δένει κομψές πινελιές και εθνικ τόνους.

Dos Hermanos - εικόνα 1

Κρατάει αυτή τη στιγμή τα σκήπτρα του πιο παλιού μεξικάνικου της πόλης, ο χώρος όμως είναι… του κουτιού. Το διεπίπεδο πλέον «Dos Ηermanos» είναι από τις πιο καλόγουστες εκδοχές έθνικ εστιατορίου που μπορείς να πετύχεις, με κομψές ταπετσαρίες, σκαλιστούς καθρέφτες, πόμολα-κάκτους και δερμάτινες καρέκλες. Στο πίσω κομμάτι του ισογείου έχεις ακόμη και το χειμώνα αίσθηση κήπου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με την κουζίνα να φτιάχνει μόνη της τα πάντα (tortillas, σάλτσες κ.ά.) εδώ δεν έχεις την αίσθηση του ετοιματζίδικου που συχνά συνοδεύει αρκετές tex-mex προτάσεις. Ό,τι δοκίμασα ήταν ευχάριστο, πληθωρικό μεν χωρίς υπερβολές δε, στο στιλ που θυμόμουν από τις φορές που το είχα επισκεφτεί στην εικοσάχρονη ιστορία του. Ξεχωρίζω το guacamole για τη φρεσκάδα του, τις καυτερούτσικες quesadillas με το λουκάνικο και τις πιπεριές jalapenos και τις enchiladas για την ωραία χρήση του τσίλι (δοκίμασα την εκδοχή με κιμά). Στα taquitos πάντως θα ήθελα το τηγάνι λίγο πιο ανάλαφρο. Αν θέλετε έξτρα spicy «ώθηση», αντί για την πολύ δημοφιλή παγωμένη margarita δοκιμάστε μια chili beer - μια ολόκληρη πιπερίτσα μέσα στο μπουκάλι κάνει κρεσέντο κάψας.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906, 2108017337. Τιμή: € 24-35

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.