Dos Hermanos

Το πιο παλιό μεξικάνικο της πόλης έχει Margarita... φίρμα, κουζίνα που φτιάχνει μόνη της τα πάντα και ντεκόρ που δένει κομψές πινελιές και εθνικ τόνους.

Dos Hermanos

Το πιο παλιό μεξικάνικο της πόλης έχει Margarita... φίρμα, κουζίνα που φτιάχνει μόνη της τα πάντα και ντεκόρ που δένει κομψές πινελιές και εθνικ τόνους.

Dos Hermanos - εικόνα 1

Κρατάει αυτή τη στιγμή τα σκήπτρα του πιο παλιού μεξικάνικου της πόλης, ο χώρος όμως είναι… του κουτιού. Το διεπίπεδο πλέον «Dos Ηermanos» είναι από τις πιο καλόγουστες εκδοχές έθνικ εστιατορίου που μπορείς να πετύχεις, με κομψές ταπετσαρίες, σκαλιστούς καθρέφτες, πόμολα-κάκτους και δερμάτινες καρέκλες. Στο πίσω κομμάτι του ισογείου έχεις ακόμη και το χειμώνα αίσθηση κήπου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με την κουζίνα να φτιάχνει μόνη της τα πάντα (tortillas, σάλτσες κ.ά.) εδώ δεν έχεις την αίσθηση του ετοιματζίδικου που συχνά συνοδεύει αρκετές tex-mex προτάσεις. Ό,τι δοκίμασα ήταν ευχάριστο, πληθωρικό μεν χωρίς υπερβολές δε, στο στιλ που θυμόμουν από τις φορές που το είχα επισκεφτεί στην εικοσάχρονη ιστορία του. Ξεχωρίζω το guacamole για τη φρεσκάδα του, τις καυτερούτσικες quesadillas με το λουκάνικο και τις πιπεριές jalapenos και τις enchiladas για την ωραία χρήση του τσίλι (δοκίμασα την εκδοχή με κιμά). Στα taquitos πάντως θα ήθελα το τηγάνι λίγο πιο ανάλαφρο. Αν θέλετε έξτρα spicy «ώθηση», αντί για την πολύ δημοφιλή παγωμένη margarita δοκιμάστε μια chili beer - μια ολόκληρη πιπερίτσα μέσα στο μπουκάλι κάνει κρεσέντο κάψας.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906, 2108017337. Τιμή: € 24-35

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
11/12/2025

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.