Γκουρμέ καντίνες

Έχουμε καλομάθει στο σουβλάκι, και όταν λέμε street food δεν σκεφτόμαστε άλλες παραδοσιακές λιχουδιές. Πριν από αρκετά χρόνια ο παθιασμένος...

Γκουρμέ καντίνες

Έχουμε καλομάθει στο σουβλάκι, και όταν λέμε street food δεν σκεφτόμαστε άλλες παραδοσιακές λιχουδιές. Πριν από αρκετά χρόνια ο παθιασμένος με την ηφαιστειώδη νοστιμάδα των πρώτων υλών της Σαντορίνης Γιώργος Χατζηγιαννάκης (εστιατόριο «Σελήνη») είχε την ιδέα να αντιδράσει στο στραπατσάρισμα της ελληνικής γεύσης από σουβλάκια της πλάκας με σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες σε κυπριακή πίτα. Τελικά δεν πραγματοποίησε αυτήν του την ιδέα στην πλατεία των Φηρών, όπως σχεδίαζε, πρόσφατα όμως αποφάσισε να σερβίρει ένα πρώτο δείγμα στο tapas-μεζεδοπωλείο της «Σελήνης». Ωστόσο, θα μας άρεσε να δούμε (στη Σαντορίνη ή –γιατί όχι;– και στην Αθήνα) αυτό που εξελίσσεται σε μεγάλη μόδα στην Αμερική: γκουρμέ καντίνες που τριγυρίζουν στην πόλη και οι οπαδοί τους τις βρίσκουν ακολουθώντας τα ίχνη τους στο Twitter. Ξέρω ότι πολλοί εστιάτορες το σκέφτονται σοβαρά, αλλά διστάζουν μπροστά στην ισχύουσα νομοθεσία για άδεια καντίνας. Θα πρέπει, λοιπόν, οι δήμαρχοι να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία και να βοηθήσουν στη δημιουργία τέτοιων κινητών σταθμών street food περιωπής, που θα ανανεώσουν το γευστικό σκηνικό της πόλης. Ήρθε ο καιρός να μην έχουμε μόνο «βρόμικα» αλλά και «προχώ» καντίνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.