Τέσσερις ροζέ ετικέτες που αξίζουν μια θέση στο καλοκαιρινό μας τραπέζι

Aπό τις δημοφιλέστερες τάσεις στον κόσμο του κρασιού τα τελευταία χρόνια, τα ροζέ έχουν εδραιώσει τη θέση τους στις συνήθειές μας, με την ελληνική παραγωγή όχι μόνο να ακολουθεί τα διεθνή μοτίβα, αλλά και να τα βελτιώνει. Προτείνουμε τα δικά μας αγαπημένα, μαζί με τα εδέσματα που τους αρμόζουν.

Τέσσερις ροζέ ετικέτες που αξίζουν μια θέση στο καλοκαιρινό μας τραπέζι

Aπό τις δημοφιλέστερες τάσεις στον κόσμο του κρασιού τα τελευταία χρόνια, τα ροζέ έχουν εδραιώσει τη θέση τους στις συνήθειές μας, με την ελληνική παραγωγή όχι μόνο να ακολουθεί τα διεθνή μοτίβα, αλλά και να τα βελτιώνει. Απόδειξη, τέσσερις μονοποικιλιακοί εκφραστές του είδους, που αξίζουν μια θέση στο τραπέζι μας.

X-Bourgo Ροζέ (Χ-Bourgo Wines)

Κρασί ροζέ
Ποικιλία: Μαυραθήρικο
Προέλευση: Τήνος
Ενδεικτική τιμή: € 13
Προερχόμενο αποκλειστικά από Μαυροθήρικο, μια παλιά ελληνική ποικιλία που οδεύει προς νέες δόξες στα χέρια του Θεόδωρου Κοσμόπουλου, το ροζέ της X-Bourgo Wines είναι η πρώτη προσπάθεια του ανερχόμενου τηνιακού οινοποιείου σ’ αυτό το στιλ, με το λαμπερό χρώμα να προϊδεάζει για τη φρεσκάδα του μπουκέτου. Ζωηρά αρώματα φράουλας αλλά και νότες ντομάτας σαγηνεύουν τη μύτη και το στόμα, με τη μετρημένη οξύτητα να αβαντάρει ταιριάσματα με δροσερές σαλάτες αλλά και μαγειρέματα όπως μακαρονάδες με θαλασσινά και γιουβετσάκια με χταπόδι.

Lexis Gris Ροζέ (Αμπελώνες Ζαχαριά)

Κρασί ροζέ
Ποικιλία: Μοσχοφίλερο
Προέλευση: Νεμέα
Ενδεικτική τιμή: € 11,70
Νέο μέλος στην premium σειρά κρασιών των Αμπελώνων Ζαχαριά, το ροζέ Lexis Gris έρχεται από την Νεμέα με κρυοεκχύλιση Μοσχοφίλερου και ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες, ως ένα ροζέ με γοητευτικό παλ χρώμα και εκφραστική μύτη γεμάτη αρώματα λουλουδιών, άνθη εσπεριδοειδών, ροδόνερο και ζάχαρη άχνη. Πλούσιο στο στόμα, με λιπαρή υφή και αναζωογονητική οξύτητα που δημιουργεί ένα ευχάριστο αίσθημα δροσιάς με μεγάλη διάρκεια στην επίγευσή του. Τηγανητά ψαράκια όπως το μπαρμπούνι αλλά και μεγαλύτερα, λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός στη σχάρα, θα ταιριάξουν ωραία πλάι του.

Λημνιώνα Ροζέ (Κτήμα Ζαφειράκη)

Κρασί ροζέ
Ποικιλία: Λημνιώνα
Προέλευση: Θεσσαλία
Ενδεικτική τιμή: € 10,60
Χρόνια αφοσιωμένος στην ανάδειξη της ξεχασμένης τοπικής ποικιλίας Λημνιώνα, ο Χρήστος Ζαφειράκης παρουσιάζει μια απολαυστική έκφραση του συναρπαστικού σταφυλιού. Φράουλα, κεράσι, βατόμουρο και υποψία τριαντάφυλλου συνθέτουν το κομψό μπουκέτο, και με το παιχνίδισμα φρουτώδους γεύσης και τραγανής οξύτητας πλέκουν το έντονα γαστρονομικό προφίλ ενός κρασιού που, με την ωραία λιπαρή υφή και την ορεκτική του αλκοολικότητα, κάνει φαγκριά, σολομούς, τόνους, πελαγίσια λαβράκια, τσιπούρες και συναγρίδες να αποκτούν μια διαφορετική λάμψη.

Petite Fleur (Οινοποιία Παρπαρούση)

Κρασί ροζέ
Ποικιλία: Σιδερίτης
Προέλευση: Αχαΐα
Ενδεικτική τιμή: € 10,30
Το όνομά του παραπέμπει στο πανέμορφο λουλούδι που στολίζει τους αμπελώνες της οινοποιίας Παρπαρούση όταν ανθίζει η σπάνια, αναβιωμένη ποικιλία του Σιδερίτη, με την οποία ο επιδραστικός οινοπαραγωγός ετοίμασε ένα από τα πρώτα ελληνικά ροζέ στο στιλ της Προβηγκίας. Διακριτικά αρώματα λουλουδιών και μπόλικο κόκκινο φρούτο πλέκουν το μπουκέτο ενός ροζέ που, με στιβαρό στόμα, υψηλή οξύτητα και ελαφριά στυφάδα με νότες ορυκτού, αποδεικνύεται ιδανικό ταίρι για λιπαρά λευκά ψάρια όπως το μαγιάτικο αλλά και πλούσιες μακαρονάδες σαν την all’Amatriciana, την caccio e peppe και την aglio-oglio.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.