«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη

O γνωστός σομελιέ βάζει την οινική του πινελιά στην πειραιώτικη (περιοχή) Ρετσίνα. Το καινούργιο του wine bar ανοίγει σε λίγες μέρες.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη

O γνωστός σομελιέ βάζει την οινική του πινελιά στην πειραιώτικη (περιοχή) Ρετσίνα. Το καινούργιο του wine bar ανοίγει σε λίγες μέρες.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη - εικόνα 1
Το Paleo...under constraction

Έψαχνε καιρό χώρο σε διάφορα σημεία της πόλης για να στεγάσει την πλούσια κάβα του ο πολύ καλός σομελιέ Γιάννης Καϋμενάκης (βλ. «48 The Restaurant» και «Cucina Povera»). Τελικά τον κέρδισε ο Πειραιάς. Το «Paleo», θα ανοίξει άμεσα τις πόρτες του σε μια περιοχή που λέγεται Ρετσίνα, παίρνοντας το όνομά της από την κλωστοϋφαντουργική εταιρεία της οικογένειας Ρετσίνα που ήταν από τις πρώτες βιομηχανικές μονάδες της Ελλάδας –ιδρύθηκε το 1872.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη - εικόνα 2
Ο εσωτερικός χώρος του wine bar

Το καινούργιο wine bar έχει βιομηχανικό στιλ, ακολουθώντας την αύρα του ψηλοτάβανου χώρου που το στεγάζει (παλιές αποθήκες), με τα βαρέλια και τα σκαμπό-ξυλοκιβώτια να δίνουν τον τόνο. Έχει την οινική πυξίδα του προσανατολισμένη στο Νότο (Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα) και κινείται σε δύο κατευθύνσεις: από τη μία με εκατό τοπωνύμια-σπίτια που έχει επιλέξει ο Γιάννης Καϋμενάκης (Νεμέα, Νάουσα, Corbieres κτλ.), κι από την άλλη, με χρονιές που σε πάνε βόλτα στο βάθος του χρόνου μέσω μιας λίστα 350-400 κρασιών. Το φαγητό, αλλαντικά και τυριά, ελληνικά και ξένα, σαλάτες, ένα ψάρι, ένα ζυμαρικό κι ένα κρέας, θα έχει συνοδευτικό ρόλο στο νέο αυτό project που αναμενόμενα θα έχει το focus του στο κρασί.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, 2104125204.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.