Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα

Φάβα, αβγά σαγανάκι, σουτζουκάκια και ποτήρια που αδειάζουν και ξαναγεμίζουν χωρίς να το καταλάβεις σε ένα στέκι απλό, ζεστό και νόστιμο.

Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα

Φάβα, αβγά σαγανάκι, σουτζουκάκια και ποτήρια που αδειάζουν και ξαναγεμίζουν χωρίς να το καταλάβεις σε ένα στέκι απλό, ζεστό και νόστιμο.

Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα - εικόνα 1

Στα πιο ήσυχα Κάτω Πετράλωνα, στο χώρο όπου βρισκόταν παλιότερα το «Μονοπώλειο», αποφάσισαν να κάνουν πριν από λίγο καιρό τη μεζεδο-«Βόλτα» τους ο Ξενοφώντας, που θα τον δείτε στη σάλα, και η Ελισάβετ, που μπορεί και να μην τη δείτε γιατί έχει αναλάβει την κουζίνα, αλλά είναι εξίσου γλυκιά κι ευγενική. Είναι ένα απλό, ζεστό, ανθρώπινο στέκι, με τα χαρούμενα χρώματα, τα πουά και τα καρό του, παλιά τυπογραφικά στοιχεία να… παίζουν σκραμπλ στα ράφια και μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής, που μαγείρευε χρόνια στο μαγαζί, γραμμένη στην καθαρεύουσα, για σούπα φασιανού(!) –τους την έδωσε μαζί με τη σκυτάλη– σε περίοπτη θέση στη σάλα. Λίγα πράγματα έχει ο κατάλογος, αλλά φροντισμένα. Μετά το ελιόψωμο με μπίρα, που το φτιάχνουν μόνοι τους, με ντιπ γιαουρτιού με πάπρικα και κάρδαμο για καλωσόρισμα, ήρθε χοντρόκοκκη φάβα Φενεού με μπόλικο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγη κάπαρη, που δεν κάνει τσιγκουνιές και στο λάδι, σπετζοφάι γλυκοπικάντικο σε πήλινο που σε καλεί να βουτήξεις το ψωμάκι σου στη σάλτσα του, πατάτες σε κυβάκια με σκόρδο και φασκόμηλο, αλλά και αβγά μάτια που «μπλέκονται» σε ένα μεγάλο σαγάνι μέσα σε σάλτσα ντομάτας με μπούκοβο και πιπεριά. Στην τάρτα με κοτόπουλο, κολοκυθάκι και καρότο η ζύμη ήθελε παραπάνω ψήσιμο, και το συνοδευτικό ρύζι στα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα (ελαφροκαμωμένα, νόστιμα, με σπιτική αίσθηση) λίγο αφράτεμα, αλλά το φαγητό έχει τη φροντίδα του, ενώ και τα γλυκά τους είναι επίσης ευχάριστα: η μους χαλβά και η σπιρτόζικη λεμονόπιτα μου άρεσαν εξίσου.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.