Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα

Φάβα, αβγά σαγανάκι, σουτζουκάκια και ποτήρια που αδειάζουν και ξαναγεμίζουν χωρίς να το καταλάβεις σε ένα στέκι απλό, ζεστό και νόστιμο.

Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα

Φάβα, αβγά σαγανάκι, σουτζουκάκια και ποτήρια που αδειάζουν και ξαναγεμίζουν χωρίς να το καταλάβεις σε ένα στέκι απλό, ζεστό και νόστιμο.

Μια «Βόλτα» στα Κάτω Πετράλωνα - εικόνα 1

Στα πιο ήσυχα Κάτω Πετράλωνα, στο χώρο όπου βρισκόταν παλιότερα το «Μονοπώλειο», αποφάσισαν να κάνουν πριν από λίγο καιρό τη μεζεδο-«Βόλτα» τους ο Ξενοφώντας, που θα τον δείτε στη σάλα, και η Ελισάβετ, που μπορεί και να μην τη δείτε γιατί έχει αναλάβει την κουζίνα, αλλά είναι εξίσου γλυκιά κι ευγενική. Είναι ένα απλό, ζεστό, ανθρώπινο στέκι, με τα χαρούμενα χρώματα, τα πουά και τα καρό του, παλιά τυπογραφικά στοιχεία να… παίζουν σκραμπλ στα ράφια και μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής, που μαγείρευε χρόνια στο μαγαζί, γραμμένη στην καθαρεύουσα, για σούπα φασιανού(!) –τους την έδωσε μαζί με τη σκυτάλη– σε περίοπτη θέση στη σάλα. Λίγα πράγματα έχει ο κατάλογος, αλλά φροντισμένα. Μετά το ελιόψωμο με μπίρα, που το φτιάχνουν μόνοι τους, με ντιπ γιαουρτιού με πάπρικα και κάρδαμο για καλωσόρισμα, ήρθε χοντρόκοκκη φάβα Φενεού με μπόλικο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγη κάπαρη, που δεν κάνει τσιγκουνιές και στο λάδι, σπετζοφάι γλυκοπικάντικο σε πήλινο που σε καλεί να βουτήξεις το ψωμάκι σου στη σάλτσα του, πατάτες σε κυβάκια με σκόρδο και φασκόμηλο, αλλά και αβγά μάτια που «μπλέκονται» σε ένα μεγάλο σαγάνι μέσα σε σάλτσα ντομάτας με μπούκοβο και πιπεριά. Στην τάρτα με κοτόπουλο, κολοκυθάκι και καρότο η ζύμη ήθελε παραπάνω ψήσιμο, και το συνοδευτικό ρύζι στα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα (ελαφροκαμωμένα, νόστιμα, με σπιτική αίσθηση) λίγο αφράτεμα, αλλά το φαγητό έχει τη φροντίδα του, ενώ και τα γλυκά τους είναι επίσης ευχάριστα: η μους χαλβά και η σπιρτόζικη λεμονόπιτα μου άρεσαν εξίσου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Υποδεχθείτε την τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge

Μια μοναδική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου περιμένει τους επισκέπτες της Αθήνας με θέα που κόβει την ανάσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.