«Μαγικές Κατσαρόλες»: Ελληνικό burger, the sequel

Για δεύτερη φορά, ο Σήφης Καραδάκης φοράει την ανανεωτική του διάθεση και ποτίζει τα burgers με ελληνικό πνεύμα.

«Μαγικές Κατσαρόλες»: Ελληνικό burger, the sequel

Για δεύτερη φορά, ο Σήφης Καραδάκης φοράει την ανανεωτική του διάθεση και ποτίζει τα burgers με ελληνικό πνεύμα. Αντλεί νέο υλικό (κι έχουμε μπόλικο), εξορίζει τα buns, επιστρατεύει ωραία κρέατα, τυριά και άλλα τοπικά προϊόντα και τα τοποθετεί ανάμεσα σε φέτες χωριάτικου ψωμιού, μπαγκέτες σαν σημίτικο κουλούρι και βουτυράτα ψωμάκια.

Τα καινούργια burgers a la grecque που εδώ και λίγες μέρες φιγουράρουν στο μενού του «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο είναι τέσσερα: το Μέτσοβο, με μοσχαρίσιο-πρόβειο μπιφτέκι, αντλεί την έμπνευσή του από τους μετσοβίτικους κεφτέδες με πράσο, με το μετσοβόνε να βάζει τη χαρακτηριστική καπνιστή πινελιά του^ το Θεσσαλονίκη burger έχει σουτζουκάκια σχάρας με χειροποίητη ρώσικη και παλαιωμένο κασέρι Σοχού^ τσιπούρες και αβγοτάραχο Μεσολογγίου είναι οι βασικοί «παίκτες» στο Μεσολόγγι burger, και το βουβαλίσιο μπιφτέκι από την Κερκίνη επιστρέφει δυναμικά με μπέικον μαύρου χοίρου, ψητά μανιτάρια, ώριμη γραβιέρα και τρούφα Χολομώντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.