6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα

Έξι εστιατόρια και ταβέρνες στο ρυθμό της παράδοσης, με συνταγές που έχουν μνήμη, συναίσθημα και ζεστασιά.

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα

Έξι εστιατόρια και ταβέρνες στο ρυθμό της παράδοσης, με συνταγές που έχουν μνήμη, συναίσθημα και ζεστασιά.

Καλωσόρισμα του Αντώνη

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 1

Είναι σκέτο θαύμα το παραδοσιακό γιουβέτσι του Αντώνη Ρούσσου, που στην ταβέρνα της Νέας Κηφισιάς φτάνει στο τραπέζι ρουφώντας ακόμη τα υγρά του σε ένα μεγάλο, καπακωτό πήλινο σκεύος. Το κριθαράκι, σούπερ νόστιμο, σε «πιάνει» με την πρώτη μπουκιά.

Μαγικές Κατσαρόλες

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 2

Στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου επαναφέρουν τα κερκυραϊκά τσιγαρέλια που είχαν πρωτοεμφανιστεί σε ένα αφιέρωμα στις γεύσεις του νησιού κι έκαναν χιτ. Άγρια χόρτα, ανάμεσα στα οποία και βλασταράκια από μαργαρίτες, λάπαθα, σέσκουλα, και κερκυραϊκό λουκάνικο κοκκινίζουν από το κοκκινοπίπερο...

Βλάσσης

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 3

Εκείνη η κοτόσουπα αβγολέμονο στα πιάτα ημέρας, πλούσια σε γεύση, μαμαδίστικη σε χαρακτήρα, είναι ό,τι πρέπει τώρα το χειμώνα. Το εστιατόριο των Ιλισίων, πάντως, έχει να επιδείξει κι άλλα ωραία της κατσαρόλας, όπως το καυτερούτσικο λαχανόρυζο με ντομάτα ή τα σέσκουλα και μαυρομάτικα γιαχνί.

ΜάνηΜάνη

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 4

Μπορεί ο Αλέξανδρος Φουρούλης να κεντάει στα πιάτα του πολλά μοντέρνα στοιχεία, όμως στο καλόγουστο ελληνικό εστιατόριο της οδού Φαλήρου, στο Κουκάκι, η κλασική νοστιμιά έχει πάντα τη θέση της. Ικανό παράδειγμα, ο κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες και μυζήθρα, μοσχοβολάει μπαχάρι και κανέλα.

Βραστό

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 5

Θα βρείτε πολλά ακόμη πιάτα σ’ αυτή την ταβέρνα του Χαλανδρίου η ιστορία της οποίας φτάνει σαράντα και βάλε χρόνια. Είναι ωραίο όμως που κρατάει την παράδοση του βραστού που της έδωσε το όνομά της με τρυφερό κρέας, ζωμό με γευστικό βάθος και πυκνότητα, πατάτα, καρότο και σέλινο.

Βόλτα

6 εστιατόρια βάζουν κατσαρόλα - εικόνα 6

Στο λιτό, βαμμένο με χαρούμενα χρώματα μεζεδοπωλείο στα Κάτω Πετράλωνα, η Ελισάβετ μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει κάτι σουτζουκάκια, ανάλαφρα, νοστιμότατα, καθ’ όλα καλοκαμωμένα. Κι ο Ξενοφώντας, που έχει αναλάβει τη σάλα, τα σερβίρει με ρύζι πασπαλισμένο με κύμινο και μπόλικη φιλική διάθεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

ΜάνηΜάνη

Φαλήρου 10 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.