Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2

Μη χάνετε το αποκαλυπτικό «Φάκελος: Διατροφή» και το πρωτότυπο «Όταν οι σεφ ζωγραφίζουν» στην πρωινή ζώνη του καναλιού. 

Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2

Την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ2 νοστιμίζουν δύο ντοκιμαντέρ, το –αποκαλυπτικό για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε– «Φάκελος: Διατροφή» και το πρωτότυπο «Όταν οι σεφ ζωγραφίζουν», που αποδεικνύει ότι η τηλεοπτική ενασχόληση με το φαγητό δεν χρειάζεται να εξαντλείται σε παράθεση συνταγών.

Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2 - εικόνα 1

Η Nikki Muller έχει αποφασίσει να μην αφήσει όρθιο κανένα μύθο για τη διατροφή – ίσως να οφείλεται στο ότι η ίδια έχει περάσει μια διαδικασία μεγάλης απώλειας βάρους. Μετά το «Food Detectives», η Ελβετο-φιλιπινέζα ηθοποιός και παρουσιάστρια ερευνά στο «Φάκελος: Διατροφή» τα ωφέλη και τους κινδύνους από τα αγαπημένα μας τρόφιμα, καθώς και την προέλευσή τους. Ερωτήματα όπως πόσο επικίνδυνη είναι η soy sauce και αν τα noodles άμεσης παρασκευής είναι καλυμμένα με... κερί. Μπορεί να αλλάξει τις συνήθειές μας!

Το «Φάκελος: Διατροφή» προβάλλεται τις καθημερινές στις 10:00.

Δύο ντοκιμαντέρ νοστιμίζουν το πρωινό της ΕΡΤ2 - εικόνα 2

Το «Hors d’Oeuvre» του ARTE επιβεβαιώνει τη στενή σχέση φαγητού και τέχνης. Με αφετηρία έναν κλασικό ζωγραφικό πίνακα, η δημιουργία του οποίου αλλά και το κοινωνικό του πλαίσιο αναλύεται από ιστορικούς, ένας τριάστερος σεφ ετοιμάζει ένα πιάτο εμπνευσμένο από το έργο. Για παράδειγμα, στο επεισόδιο της Παρασκευής 4/12, ο Pierre Gagnaire εμπνέεται από τις νεκρές φύσεις του Jean-Siméon Chardin – σε άλλα επεισόδια την έμπνευση δίνουν πίνακες του Andy Warhol, του Norman Rockwell και του Paul Gauguin.

Το «Hors d’Oeuvre» προβάλλεται τις καθημερινές στις 10:30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.