«Kazoku»: Ιαπωνία με οικεία αύρα

Cool, με καλές τιμές, αυτό το sushi spot που άνοιξε φέτος στη Γλυφάδα, είναι νόστιμο και φιλικό.

«Kazoku»: Ιαπωνία με οικεία αύρα

Cool, με καλές τιμές, αυτό το sushi spot που άνοιξε φέτος στη Γλυφάδα, είναι νόστιμο και φιλικό.

«Kazoku»: Ιαπωνία με οικεία αύρα - εικόνα 1

Μικρούλι, πολύ χαλαρό και value for money, το καινούργιο γιαπωνέζικο «Kazoku» στη Γλυφάδα, με το ξύλο να κυριαρχεί και δυνατές κόκκινες πινελιές στη διακόσμηση, μεγάλες τζαμαρίες και στο κέντρο την ανοιχτή κουζίνα, δικαιώνει με την οικεία αύρα που εκπέμπει το όνομά του – kazoku σημαίνει οικογένεια στα γιαπωνέζικα.

«Kazoku»: Ιαπωνία με οικεία αύρα - εικόνα 2

Μεγάλος ο κατάλογος, κάνει γευστική παρέμβαση με new style πιάτα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το Kazoku makimono, δηλαδή ρολό με σολομό, βραστές γαρίδες και αβγά ψαριού σε τεμπούρα που περνάει μετά για ελάχιστο χρόνο από το τηγάνι με αποτέλεσμα μια πολύ τραγανή υφή, τα dragon rolls, που αντί να περικλείει τη «γέμιση» (αγγούρι, αβοκάντο, καβούρι) φύκι ή ρύζι, την περικλείει καπνιστό χέλι που γαρνίρεται με γιαπωνέζικη μαγιονέζα.

Από τα ωραιότερα πιάτα του δοκιμάσαμε είναι το tuna tataki με το φιλέτο τόνου ελαφρότατα ψημένο, με βελούδινη σάρκα και αρωματικούς τόνους από το yuzu αλλά και το ταρτάρ σολομού που λιώνει στο στόμα ενώ τα κλασσικά σούσι (maki rolls, nigiri, sashimi, inside out) χρειάζονται λίγη δουλειά ακόμα. Πολύ ευγενικό το σέρβις και ευπρόσδεκτη privacy στο μικρό αίθριο δίπλα στην κουζίνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.