«Musique Cafe and More»: Αλέγρο, νόστιμο Παγκράτι

Όμορφο και φιλικό, το all day στέκι κοντά στην Πλατεία Προσκόπων παίζει σε δική του «σύνθεση» με νέα εδέσματα και ναξιώτικα χρώματα.

«Musique Cafe and More»: Αλέγρο, νόστιμο Παγκράτι

Όμορφο και φιλικό, το all day στέκι κοντά στην Πλατεία Προσκόπων παίζει σε δική του «σύνθεση» με νέα εδέσματα και ναξιώτικα χρώματα.

«Musique Cafe and More»: Αλέγρο, νόστιμο Παγκράτι - εικόνα 1

Στα club sandwiches έβαζαν τραγανή ναξιώτικη πατάτα, τηγάνιζαν γραβιέρα Νάξου σε φύλλο και τα κεφτεδάκια τα ζύμωναν με κιμά από ναξιώτικο μοσχάρι. Μου έκανε εντύπωση. «Θέλαμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο χώρο μακριά από την τυποποιημένη γεύση που συναντάς συνήθως», μου είχε πει ο Μάκης Μικές όταν είχα πρωτοβρεθεί πριν από μερικά χρόνια στο «Musique Cafe and More», το οποίο έστησε με τον ξάδερφό του Μάκη Ξενάκη.

Από την αρχή έβαλαν στην all day κουζίνα όσα υλικά μπορούσαν να φέρουν από το νησί τους και όχι μόνο συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο (έχω ξαναπάει αρκετές φορές έκτοτε), αλλά τον εξελίσσουν όμορφα εμπλουτίζοντας τη γευστική… παρτιτούρα με νέα εδέσματα. Μέσα, κάτω από τα ντιζαϊνάτα φωτιστικά, κι έξω, στα καναπεδάκια και στις καρέκλες σκηνοθέτη στο τρίστρατο Αρχελάου - Αμύντα - Αρριανού, βρίσκεις ένα ανθρώπινο mix & match από νεαροπαρέες και μεγαλύτερους, πολιτικούς και φοιτητές, ζευγάρια και γείτονες, καθέναν με το τέμπο του.

Όταν φτάσαμε, άλλοι έπιναν την τελευταία γουλιά από τον απογευματινό καφέ τους, άλλοι παράγγελναν την πρώτη τους Margarita, άλλοι συνδύαζαν μπίρες και τσιμπολόγημα, με τα σκυλιά τους ξαπλωμένα νωχελικά στα πόδια τους. Λίγο αργότερα δοκιμάζαμε μοσχάρι καρπάτσιο με ντοματίνια και αρσενικό Νάξου, γλυκο-μπαχαράτα μίνι κεμπάπ κι ένα ζουμερό rib eye από Black Angus με ψητά λαχανικά. εκτός αυτού θα βρείτε και σταβλίσια μπριζόλα ή μια bistecca Fiorentina (1.100 γρ.). Προσεγμένα, καλοεκτελεσμένα, τα πιάτα δεν έχουν παραξενιές­, ενώ ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, και το περιρρέον πνεύμα χαλαρό και φιλικό, με αύρα αστικής γειτονιάς. Αν σας ρωτήσει κάποιος­ «τρώμε εδώ», πείτε «ναι».

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι, 2107238900

ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ

«Musique Cafe and More»: Αλέγρο, νόστιμο Παγκράτι - εικόνα 2

...το χαλούμι
Το δημοφιλές μαστιχωτό τυρί το σερβίρουν σε ένα γλυκό και γλυκοφάγωτο συνδυασμό με μαρμελάδα αποξηραμένων φρούτων (σύκο και σταφίδες) με κανέλα, και Μαυροδάφνη. Κάνει μεγάλη θραύση.

«Musique Cafe and More»: Αλέγρο, νόστιμο Παγκράτι - εικόνα 3

...τις γαρίδες
Αν θέλετε κάτι απλό, θαλασσινό και ανάλαφρο, είναι καλή επιλογή: οι γαρίδες έρχονται ψητές (και όχι παραψημένες), με τα μυρώδικα τους, σε ταιριαστό τετ-α-τετ με πυκνή, γευστική φάβα και λίγο σκαμπρόζικο λάιμ.

«Musique Cafe and More»: Αλέγρο, νόστιμο Παγκράτι - εικόνα 4

...το κοτόπουλο
Γίνεται σούπερ νόστιμα κεφτεδάκια, με ωραίο τηγάνι και μάλλον ασυνήθιστη παρέα. Το δε μαγειρευτό σπανάκι (με λίγο αρσενικό και κρέμα) τους δίνει μια νότα... φρικασέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.