Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας

Σάντουιτς με θαλασσινά και ψάρια έχουν στον ευρωπαϊκό Βορρά. Έχουν και πλάι στον Βόσπορο. Τώρα έχουν και στην Μπενάκη.

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας

Σάντουιτς με θαλασσινά και ψάρια έχουν στον ευρωπαϊκό Βορρά. Έχουν και πλάι στον Βόσπορο. Τώρα έχουν και στην Μπενάκη.

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 1

Εκεί στο κέντρο –που έχει παράδοση στα ουζερί–, σε ένα μικρό πράσινο ντεκ με ξύλινους πάγκους που θυμίζουν κάπως αγγλική παμπ ή στα ψηλά τραπέζια με τα ψάθινα stools στο βιομηχανικό εσωτερικό, κάτω από το βλέμμα του καπετάνιου, τεντζερέδια με αχνιστά μύδια, φρέσκα ψάρια στη σχάρα (τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας ή σολομός) ή στο τηγάνι (γαύρος, μαρίδα, αθερίνα) και θαλασσινά δίνουν άλλη διάσταση στην καθημερινή ψαροφαγία.
Και ούζα παίζουν, και τσίπουρα, και μπίρες, και αρκετές ετικέτες κρασιού σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα € 10. Είναι πολύ έξυπνη ιδέα το «Kαπετάν Fishάει». Ένα «άλλο» γρήγορο φαγητό, σύγχρονο, χαλαρό, νεανικό και οικονομικό. Το balik ekmek, παλαμίδα που την ψήνουν δίπλα στα αραγμένα καΐκια του Eminonu και σ’ τη δίνουν μέσα σε καρβελάκι, είναι ωραία φάση. Κάτι σαν θαλασσινό «βρόμικο». Το smorbrod, ανοιχτό ψαρο-σάντουιτς με ψωμί σικάλεως, συνήθως με σολομό ή γαριδάκι, των Νορβηγών και των Δανών, πιο λεπτοκαμωμένο, λιγότερο «άγριο», έχει κι αυτό τη χάρη του.
Ε, στο «Καπετάν Fishάει» αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους, ντόπια εκδοχή. Και εγένετο ψαρο-street food αλά ελληνικά. Εκεί που θα έτρωγες μια τυρόπιτα ή ένα σουβλάκι/κεμπάπ, μπορείς πλέον να φύγεις με ένα ψάρι στο χέρι: κάνουν σάντουιτς με ψητό, τηγανητό ή μαριναρισμένο φρέσκο ψάρι με € 4,50. Ιδίως αυτό με το λαβράκι, φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι, και σος ταρτάρ, ωραία καυτερό, με αρκετούτσικο μπούκοβο, βάζει κάτω το κρέας.

Δοκίμασε

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 2

Μπακαλιάρο τηγανητό και πατάτες
ήτοι fish and chips αλά ελληνικά–, τον οποίο εδώ τον πανάρουν με panko (γιαπωνέζικη γαλέτα). Έρχεται τραγανός, πάνω σε λαδόκολλα, σε μεταλλικό δισκάκι (€ 6,80).

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 3

Τσιπούρα ή λαβράκι
τα οποία τα ψήνουν στη σχάρα ανοιχτά (αναλόγως μεγέθους, 300-350 γρ. συνήθως, κοστίζουν € 6,50-7,20). Για συνοδεία μπορείς να διαλέξεις λαχανικά ωμά ή βραστά, τουρσάκι και σος.

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 4

Φρέσκο ψιλό ψαράκι ή τηγανητό γαριδάκι
που πανάρεται με καλαμποκάλευρο (€ 4). Και το μεν και το δε έρχονται μέσα σε χάρτινο χωνάκι, τραγανά, γλυκοφάγωτα, έτσι, σαν σνακ. Κρατάνε πάντως λίγο παραπάνω λάδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.