Ξινόμαυρο Αμύνταιου: Οινικό κάλεσμα με Ονομασία Προέλευσης

Μια από τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες κρασιού, το πολυδιάστατο Ξινόμαυρο του Αμυνταίου, θα αποκαλυφτεί στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις.

Ξινόμαυρο Αμύνταιου: Οινικό κάλεσμα με Ονομασία Προέλευσης

Μια από τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες κρασιού, το πολυδιάστατο Ξινόμαυρο του Αμυνταίου, θα αποκαλυφτεί στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις.

Ξινόμαυρο Αμύνταιου: Οινικό κάλεσμα με Ονομασία Προέλευσης - εικόνα 1

Ξέρατε ότι η πρεσβευτής ερυθρή ποικιλία έχει πολλά οινικά πρόσωπα, βλέπε λευκά, ερυθρά, ροζέ, ήρεμα και αφρώδη; Η οινολόγος Χρυσούλα Κυριακοπούλου θα μας συστήσει όλες αυτές τις συναρπαστικές εκδοχές του ξινόμαυρου, με Ονομασία Προέλευσης Αμυνταίου, μέσα από αντιπροσωπευτικές ετικέτες της περιοχής. Θα τις δοκιμάσουμε το Σάββατο 6/5 στις 2.30 μ.μ. και θα μάθουμε τις ιδιαιτερότητες της κάθε μιας ξεχωριστά, από την παραγωγή μέχρι την επίγευση. Αλήθεια εσείς ποια θα προτιμήσετε;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.