Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά

Βρεθήκαμε σε μια από τις πιο ιδιαίτερες « Χρυσές» Τετάρτες, που συνδιοργανώνουν το Golden Hall και το «αθηνόραμα», δοκιμάζοντας επιλεγμένα κρασιά ελλήνων παραγωγών, όχι όμως με τον κλασικό τρόπο... αλλά με τα μάτια κλειστά.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά

Βρεθήκαμε σε μια από τις πιο ιδιαίτερες « Χρυσές» Τετάρτες, που συνδιοργανώνουν το Golden Hall και το «αθηνόραμα», αυτή τη φορά στο πανέμορφο «Wagamama» και περάσαμε χάρμα δοκιμάζοντας επιλεγμένα κρασιά ελλήνων παραγωγών, όχι όμως με τον κλασικό τρόπο, αλλά στα τυφλά.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 1

Με την εξαιρετική καθοδήγηση της master οινολόγου και καθηγήτριας στη σχολή Le Monde Χρύσας Γιατρά, ξεκινήσαμε ένα συναρπαστικό οινικό παιχνίδι τεστάροντας τις οσφρητικές και γευστικές μας ικανότητες. Πρώτο στα μαύρα ποτήρια γευσιγνωσίας προστέθηκε το λευκό « Άκρες» του Σκούρα. Η Χρύσα, που έχει μεγάλη εμπειρία στις δοκιμές ιντρίγκαρε το κοινό και με τις παρατηρήσεις της για το κρασί βοήθησε, ώστε να μαντέψουμε την μια από τις δυο τοπικές ποικιλίες του κρασιού, τον ροδίτη.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 2

Ακολούθησαν στα τυφλά το λευκό Βιβλία Χώρα, το ροζέ Ακακίες και τα ερυθρά Μικρός Βοριάς και Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο. Σε κάθε κρασί η διάδραση ανάμεσα στην οινολόγο και στον κόσμο είχε πολύ ενδιαφέρον. Πέρα από το παιχνίδι η Χρύσα κέρδισε τους οπαδούς των «Χρυσών Τετάρτων» με τις εκπαιδευτικές εμβόλιμες οινικές συμβουλές. Μάθαμε πως δοκιμάζουμε ένα κρασί, ακούσαμε για τα βασικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών και για τις κύριες αμπελουργικές ζώνες, από τις οποίες προέρχονται.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 3

Extra bonus τα πετυχημένα ζευγάρια ανάμεσα στα κρασιά και τα νόστιμα πιάτα του «Wagamama», που έγιναν στα φανερά και ανέβασαν την διάθεση. Για παράδειγμα το Bao Ban με μοσχάρι έλιωσε δίπλα στις Ακακίες και η σαλάτα με σολομό και αβοκάντο έγινε ακόμα πιο δροσερή με την συνοδεία του Βιβλία Χώρα.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 4

Με αυτή την ωραία επίγευση ετοιμαζόμαστε για την επόμενη Golden Wednesday, τον Απρίλιο μετά το Πάσχα. Για να είστε ενήμεροι κάντε κλικ στο www.halloftaste.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.