Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά

Βρεθήκαμε σε μια από τις πιο ιδιαίτερες « Χρυσές» Τετάρτες, που συνδιοργανώνουν το Golden Hall και το «αθηνόραμα», δοκιμάζοντας επιλεγμένα κρασιά ελλήνων παραγωγών, όχι όμως με τον κλασικό τρόπο... αλλά με τα μάτια κλειστά.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά

Βρεθήκαμε σε μια από τις πιο ιδιαίτερες « Χρυσές» Τετάρτες, που συνδιοργανώνουν το Golden Hall και το «αθηνόραμα», αυτή τη φορά στο πανέμορφο «Wagamama» και περάσαμε χάρμα δοκιμάζοντας επιλεγμένα κρασιά ελλήνων παραγωγών, όχι όμως με τον κλασικό τρόπο, αλλά στα τυφλά.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 1

Με την εξαιρετική καθοδήγηση της master οινολόγου και καθηγήτριας στη σχολή Le Monde Χρύσας Γιατρά, ξεκινήσαμε ένα συναρπαστικό οινικό παιχνίδι τεστάροντας τις οσφρητικές και γευστικές μας ικανότητες. Πρώτο στα μαύρα ποτήρια γευσιγνωσίας προστέθηκε το λευκό « Άκρες» του Σκούρα. Η Χρύσα, που έχει μεγάλη εμπειρία στις δοκιμές ιντρίγκαρε το κοινό και με τις παρατηρήσεις της για το κρασί βοήθησε, ώστε να μαντέψουμε την μια από τις δυο τοπικές ποικιλίες του κρασιού, τον ροδίτη.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 2

Ακολούθησαν στα τυφλά το λευκό Βιβλία Χώρα, το ροζέ Ακακίες και τα ερυθρά Μικρός Βοριάς και Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο. Σε κάθε κρασί η διάδραση ανάμεσα στην οινολόγο και στον κόσμο είχε πολύ ενδιαφέρον. Πέρα από το παιχνίδι η Χρύσα κέρδισε τους οπαδούς των «Χρυσών Τετάρτων» με τις εκπαιδευτικές εμβόλιμες οινικές συμβουλές. Μάθαμε πως δοκιμάζουμε ένα κρασί, ακούσαμε για τα βασικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών και για τις κύριες αμπελουργικές ζώνες, από τις οποίες προέρχονται.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 3

Extra bonus τα πετυχημένα ζευγάρια ανάμεσα στα κρασιά και τα νόστιμα πιάτα του «Wagamama», που έγιναν στα φανερά και ανέβασαν την διάθεση. Για παράδειγμα το Bao Ban με μοσχάρι έλιωσε δίπλα στις Ακακίες και η σαλάτα με σολομό και αβοκάντο έγινε ακόμα πιο δροσερή με την συνοδεία του Βιβλία Χώρα.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 4

Με αυτή την ωραία επίγευση ετοιμαζόμαστε για την επόμενη Golden Wednesday, τον Απρίλιο μετά το Πάσχα. Για να είστε ενήμεροι κάντε κλικ στο www.halloftaste.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.