Ένα μοντέρνο μαγέρικο στήνει τραπέζια –και φάση– πάνω στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

Μικρούλι, βρίσκεται πάνω στην Τσακάλωφ κι είναι ένα πολύ συμπαθητικό μοντέρνο σποτ με ικανή δόση ρετρό (βλ. σεμεδάκια και διάφορα παλιά αντικείμενα που αγοράστηκαν από παζάρια). Το «Ubarlucky» αραδιάζει σε καθημερινή βάση στη βιτρίνα του, που θα τη δεις κατεβαίνοντας μερικά σκαλιά, αρκετά ελληνικά μαγειρευτά –σουτζουκάκια, παστίτσιο, σπανακόρυζο, φασολάκια και πάει λέγοντας– τα οποία μπορείς είτε να φας επιτόπου, μέσα ή στα τραπέζια στον πεζόδρομο, αλλά και να τα πάρεις πακέτο. Δοκίμασα ντάκο με ντομάτα, κατίκι Δομοκού και πέστο βασιλικού, μουσακά με πλούσια μπεσαμέλ και γλυκοφάγωτες, μυρωδάτες, γεμιστές βιολογικές ντομάτες και εκτίμησα ότι μαγειρεύουν κλασικά, χωρίς υπερβολικά λάδια και χωρίς υπερβολές στα μπαχαρικά. Το concept είναι απλό, το φαγητό ευχάριστο και σχετικά ελαφρύ κι οι τιμές προσιτές, οπότε είναι καλή λύση για όσους δουλεύουν ή κινούνται στο κέντρο. Έχει κι άλλο: μια που βρίσκεται σε σημείο που το «τραβάει», και μια που καλοκαίριασε πια, μόλις ξεκίνησαν να σερβίρουν και ποτό. Από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 10-11 το βράδυ κυκλοφορούν μαγειρευτά και μετά αναλαμβάνουν μπίρες, κρασί, Moscato d’Asti, βότκες κ.λπ.

Δοκίμασα ντάκο με ντομάτα, κατίκι Δομοκού και πέστο βασιλικού, μουσακά με πλούσια μπεσαμέλ και γλυκοφάγωτες, μυρωδάτες, γεμιστές βιολογικές ντομάτες και εκτίμησα ότι μαγειρεύουν κλασικά, χωρίς υπερβολικά λάδια και χωρίς υπερβολές στα μπαχαρικά. Το concept είναι απλό, το φαγητό ευχάριστο και σχετικά ελαφρύ κι οι τιμές προσιτές, οπότε είναι καλή λύση για όσους δουλεύουν ή κινούνται στο κέντρο. Έχει κι άλλο: μια που βρίσκεται σε σημείο που το «τραβάει», και μια που καλοκαίριασε πια, μόλις ξεκίνησαν να σερβίρουν και ποτό. Από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 10-11 το βράδυ κυκλοφορούν μαγειρευτά και μετά αναλαμβάνουν μπίρες, κρασί, Moscato d’Asti, βότκες κ.λπ.