«Ubarlucky»: Από γεμιστά και μουσακά μέχρι... ποτό

Ένα μοντέρνο μαγέρικο στήνει τραπέζια –και φάση– πάνω στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

«Ubarlucky»: Από γεμιστά και μουσακά μέχρι... ποτό

Ένα μοντέρνο μαγέρικο στήνει τραπέζια –και φάση– πάνω στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

«Ubarlucky»: Από γεμιστά και μουσακά μέχρι... ποτό - εικόνα 1

Μικρούλι, βρίσκεται πάνω στην Τσακάλωφ κι είναι ένα πολύ συμπαθητικό μοντέρνο σποτ με ικανή δόση ρετρό (βλ. σεμεδάκια και διάφορα παλιά αντικείμενα που αγοράστηκαν από παζάρια). Το «Ubarlucky» αραδιάζει σε καθημερινή βάση στη βιτρίνα του, που θα τη δεις κατεβαίνοντας μερικά σκαλιά, αρκετά ελληνικά μαγειρευτά –σουτζουκάκια, παστίτσιο, σπανακόρυζο, φασολάκια και πάει λέγοντας– τα οποία μπορείς είτε να φας επιτόπου, μέσα ή στα τραπέζια στον πεζόδρομο, αλλά και να τα πάρεις πακέτο. Δοκίμασα ντάκο με ντομάτα, κατίκι Δομοκού και πέστο βασιλικού, μουσακά με πλούσια μπεσαμέλ και γλυκοφάγωτες, μυρωδάτες, γεμιστές βιολογικές ντομάτες και εκτίμησα ότι μαγειρεύουν κλασικά, χωρίς υπερβολικά λάδια και χωρίς υπερβολές στα μπαχαρικά. Το concept είναι απλό, το φαγητό ευχάριστο και σχετικά ελαφρύ κι οι τιμές προσιτές, οπότε είναι καλή λύση για όσους δουλεύουν ή κινούνται στο κέντρο. Έχει κι άλλο: μια που βρίσκεται σε σημείο που το «τραβάει», και μια που καλοκαίριασε πια, μόλις ξεκίνησαν να σερβίρουν και ποτό. Από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 10-11 το βράδυ κυκλοφορούν μαγειρευτά και μετά αναλαμβάνουν μπίρες, κρασί, Moscato d’Asti, βότκες κ.λπ.

«Ubarlucky»: Από γεμιστά και μουσακά μέχρι... ποτό - εικόνα 2

Δοκίμασα ντάκο με ντομάτα, κατίκι Δομοκού και πέστο βασιλικού, μουσακά με πλούσια μπεσαμέλ και γλυκοφάγωτες, μυρωδάτες, γεμιστές βιολογικές ντομάτες και εκτίμησα ότι μαγειρεύουν κλασικά, χωρίς υπερβολικά λάδια και χωρίς υπερβολές στα μπαχαρικά. Το concept είναι απλό, το φαγητό ευχάριστο και σχετικά ελαφρύ κι οι τιμές προσιτές, οπότε είναι καλή λύση για όσους δουλεύουν ή κινούνται στο κέντρο. Έχει κι άλλο: μια που βρίσκεται σε σημείο που το «τραβάει», και μια που καλοκαίριασε πια, μόλις ξεκίνησαν να σερβίρουν και ποτό. Από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 10-11 το βράδυ κυκλοφορούν μαγειρευτά και μετά αναλαμβάνουν μπίρες, κρασί, Moscato d’Asti, βότκες κ.λπ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

04/11/2025

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.

Μια παριζιάνικη ταβέρνα στρώνει τραπέζι μαζί με τον Οικονόμου

Η Taverna Paris έρχεται σήμερα από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering.