A mano: Η Γλυφάδα μιλάει (καλά) ιταλικά

Το φιλόξενο all-day στέκι της Γλυφάδας υιοθετεί τις κλασικές γευστικές συνήθειες της «Μπότας», με έμφαση στις πολύ καλές πρώτες ύλες.

A mano: Η Γλυφάδα μιλάει (καλά) ιταλικά

Το φιλόξενο all-day στέκι της Γλυφάδας υιοθετεί τις κλασικές γευστικές συνήθειες της «Μπότας», με έμφαση στις πολύ καλές πρώτες ύλες.

A mano: Η Γλυφάδα μιλάει (καλά) ιταλικά - εικόνα 1

Την άνοιξη κλείνει τον πρώτο χρόνο παρουσίας στη γευστική πιάτσα της Γλυφάδας, με μενού για το μεσημέρι και το βράδυ που αντλεί από την ιταλική κλασική κουζίνα και all day λειτουργία που ξεκινάει από το πρωί με focaccia, μια παραδοσιακή piadina (λεπτή πιτούλα με λαρδί στο τηγάνι) ή μια ομελέτα, μαστόρικους καφέδες συν τον σούπερ μονοποικιλιακό Jamaica Blue Mountain.

Η διακόσμηση υιοθετεί το industrial ύφος, με πατιναρισμένους υπόλευκους τοίχους, εμφανές μπετόν στην ψηλοτάβανη σάλα, αποχρώσεις του γκρι με κόκκινες λεπτομέρειες, ένα ωραίο μπαρ στο βάθος και μια βιτρίνα φορτωμένη με προσούτο, σαλάμια, γκοργκοντζόλα, προβολόνε και γενικά ιταλικά καλούδια. Οι καπνιστές έχουν τη δική τους θέση στον μπροστινό χώρο που περιβάλλεται από τζαμαρίες, με χαλαρή θέα στην πολυσύχναστη οδό Κύπρου, και στη συνέχεια ακολουθεί η σάλα.

A mano: Η Γλυφάδα μιλάει (καλά) ιταλικά - εικόνα 2

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα γνωστά πιάτα που προσφέρουν σχεδόν όλα τα ιταλικά εστιατόρια στην Ελλάδα, με έμφαση στις πολύ καλές πρώτες ύλες (την επομένη φορά θα δοκιμάσουμε μια γνήσια Βistecca Chianina alla Fiorentina) – όλα τα ψωμοειδή, οι σάλτσες και τα ντιπ φτιάχνονται στο εστιατόριο, ενώ τα τυριά και τα αλλαντικά εισάγονται στο σύνολό τους από την «Μπότα». Από τα πολλά πιάτα που ετοιμάζει η κουζίνα με επικεφαλής τον σεφ Νίκο Δημητριάδη, επιλέξαμε, για αρχή, ψητό τυρί scarmoza που συνοδευόταν όμορφα με σπιτική μαρμελάδα από φρούτα του δάσους και μπριός, και vitello tonnato, σε μια εκδοχή με το μοσχάρι σε πολύ λεπτό κόψιμο και άκρως διακριτική την παρουσία της σάλτσας του τόνου. Εξαιρετική η λευκή πίτσα με κόκκινη κολοκύθα, σπεκ και γκοργκοντζόλα. Καλοψημένη η ζύμη, φίνα γεύση, αρμονική συνύπαρξη όλων των υλικών, χωρίς κανένα να επισκιάζει το άλλο.

A mano: Η Γλυφάδα μιλάει (καλά) ιταλικά - εικόνα 3

Ξεχωριστή πρόταση στα ζυμαρικά, οι πεντανόστιμες παπαρδέλες με κάστανα και καπνιστή παντσέτα – ρουστίκ και πλούσιος συνδυασμός που μας προετοίμασε σωστά για την αρωματική ένταση του φασκόμηλου της saltimbocca alla romana (φιλετάκια με προσούτο και φασκόμηλο). Οι ψαροφάγοι θα βρουν λύση στον ψητό σολομό που, αν και περισσότερο ψημένος από όσο θα θέλαμε συνοδευόταν από ένα αρωματικότατο, γευστικότατο μαύρο ρύζι Venere και θαυμάσια μαριναρισμένες τρυφερές λωρίδες από κολοκυθάκια.

Στα γλυκά εκτιμήσαμε το semifreddo με καραμελωμένο πορτοκάλι και το προκλητικό σουφλέ σοκολάτας για το τέλος. Προσεγμένη η wine list, ποντάρει αποκλειστικά στον ιταλικό αμπελώνα με περίπου 25 ετικέτες. Μουσική σε ιταλική διάθεση και προσεκτικό, φιλικό σέρβις.

Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2108980334, www.facebook.com/amanoGlyfada

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.