Avli

Βραβευμένη κρητική κουζίνα σε αυλή-όνειρο


Σε μια από τις ομορφότερες καλοκαιρινές αυλές της Κρήτης, ενός κρητοβενετσιάνικου αρχοντικού μέσα στην ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, η βραβευμένο και φέτος στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας «Avli» μετράει τρεις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή της γαστρονομικής σκηνής του νησιού. Το εστιατόριο της Κατερίνας Ξεκάλου, με τις σεφ Αριστέα Δαφνομήλη και Εύα Αραπάη στο τιμόνι, παρουσιάζει την Κρήτη μέσα από τη δική τους δημιουργική ματιά.

Οι χοχλιοί -σήμα κατατεθέν του νησιού σερβίρονται εδώ με τον ιδιαίτερο ξινόχοντρο τραχανά, ενώ το το κουνέλι σερβίρεται σε δύο παρασκευές –από τη μία στιφάδο με τον παραδοσιακό τρόπο μαζί με χωριάτικο πουρέ πατάτας και από την άλλη τυλιγμένο σε μπόλια και ψημένο σε μαντέμι τσιγαριαστό. Τα γιουβαρλάκια πλάθονται με φρέσκο ψάρι και κολυμπούν σε μια λεπτή αγιογαληνιώτικη ψαρόσουπα, ενώ το απάκι αποκτά ένα εξαίσιο twist με βιολογικό πετιμέζι και πουρέ αχλαδιού.

Tip: Στα οπωσδήποτε τα ιδιαίτερα τυριά που συλλέγουν από μικρούς παραγωγούς όλης της Κρήτης, όπως η δεκατετράμηνη γραβιέρα παλαίωσης, το ανθόγαλο ή το ξύγαλο Σητείας, τα οποία συνοδεύουν ιδανικά τα εξαιρετικά κρασιά της λίστας.

Ο χάρτης

Avli

Ν. Ρεθύμνου - Ρέθυμνο

,

Τηλ. 28310/58250

Site: http://www.avli.gr/

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας