Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Όλα ελληνικά


Tο ιντελεκτουέλ, sui generis wine bistro που δημιούργησε η οινολόγος Αθηνά Τσώλη στο Κουκάκι σερβίρει γεύσεις πολύ ξεχωριστές. Ό,τι μπαίνει στο μαγαζί έχει ελληνική ταυτότητα –από τα τυριά μέχρι τα κρεατικά, τα οποία προμηθεύονται από συγκεκριμένη φάρμα–, μια μεγάλη γκάμα προϊόντων είναι βιολογικά, ενώ ο σεφ Γιώργος Γκάτσος επιμελείται προσωπικά την προμήθεια των πρώτων υλών, ακολουθώντας την εποχικότητα και διανθίζοντας τον κατάλογο με πολλά πιάτα ημέρας.

Αυτήν την εποχή δίνει το προβάδισμα στο ψάρι και στα θαλασσινά, προτείνοντας για παράδειγμα βαρένικα (ποντιακό ζυμαρικό) γεμιστή με ψάρι ημέρας και λαχανικά ή ένα πολύ αρωματικό χταπόδι με φάβα Σαντορίνης, που μαγειρεύει σε πορτοκάλι, κατά τα αγιορείτικα πρότυπα. Τους λάτρεις του κρέατος περιμένουν σταθερά τα μοσχαρίσια πλευρά μαγειρεμένα καπαμά ή στη γάστρα, με διάφορα αρωματικά και μέλι, αλλά και ο ιτσλί κεφτές με κιμά και πλιγούρι, ενώ καλοκαιρινό χρώμα έχουν και οι θαυμάσιες σαλάτες, που φτιάχνονται αποκλειστικά με ολόφρεσκα λαχανικά και χόρτα εποχής.

Tip: Δυνατό χαρτί η wine list, με πάνω από εκατό ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, οι τριάντα εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι, χωρίς να λείπουν τα ούζα, τα τσίπουρα και τα κοκτέιλ με ελληνικό χρώμα.

Ο χάρτης

Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Αθήνα - Κουκάκι

, Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27

Τηλ. 2109246354

Site: www.fabricaefrosinou.gr

Facebook: https://www.facebook.com/fabricaefrosinou/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας