Αλεξάνδρα

Τρεις δεκαετίες γεύσεις από Ελλάδα


Eίκοσι οκτώ χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας έχουν περάσει από τότε που η «Αλεξάνδρα» εγκαταστάθηκε στη μονοκατοικία με θέα στο Πάρκο Αργεντινής Δημοκρατίας και τον κήπο με την κληματαριά και τις μουριές που ευωδιάζουν άνοιξη. Κι ενώ φαίνεται σαν να μην έχει περάσει ούτε μία ημέρα πάνω από τη φωτεινή σάλα της, το μενού αποδεικνύει το αντίθετο: η εμπειρία τόσων χρόνων πάνω στην ελληνική κουζίνα έχει μαζευτεί σωρευτικά και αναδεικνύει στο μέγιστο βαθμό τις γνήσιες, παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια.

Με τον κατάλογο να ανανεώνεται ανάλογα με τα προϊόντα που κυκλοφορούν κάθε εποχή και την έμφαση σε τοπικές συνταγές, η γαστρονομική εξόρμηση μπορεί να περιλαμβάνει από μοσχαράκι γάλακτος μαγειρεμένο με πετιμέζι, ντοματίνια, ελιές και τηγανητές πατατούλες στο πλάι μέχρι κολοκυθάκια γεμιστά με αβγολέμονο (από αυτά που σπάνια τρώμε πια, ακόμη και στο σπίτι) και από λαβράκι ψημένο στη λαδόκολλα με λαδολέμονο και κρόκο Κοζάνης μέχρι ενδιαφέρουσες, πειραγμένες σαλάτες, όπως η ανάμεικτη με φιλέτο κοτόπουλου, παρμεζάνα, αποξηραμένα φρούτα του δάσους, μουστάρδα και πετιμέζι. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι και διαθέτει ειδικές αίθουσες για επαγγελματικά γεύματα κι εκδηλώσεις.

Tip: Συνοδεύστε το γεύμα σας με μία από τις επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του ελληνικού αμπελώνα ή δοκιμάστε το δικό τους χύμα λευκό, κόκκινο ή ροζέ.

Ο χάρτης

Αλεξάνδρα

Αθήνα - Εξάρχεια

, Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α & Ζωναρά 21, Νεάπολη, Πάρκο Παναθήναια

Τηλ. 210/6420874, 210/6434367

Site: www.alexandra-restaurant.gr

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας