Salonica Restaurant

Σημείο αναφοράς στη γαστρονομία της Μακεδονίας


Aναλαμβάνοντας τις κουζίνες του εντυπωσιακά ανακαινισμένου «Makedonia Palace», ο Σωτήρης Ευαγγέ­λου έφερε νέα δεδομένα στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και φέτος, το ντιζαϊνάτο εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου είναι προορισμός για μοντέρνα ελληνική κουζίνα με το αποτύπωμα του πολυβραβευμένου executive chef αλλά και πανοραμική θέα στη θάλασσα.

Ο Ευαγγέλου αποδίδει την παραδοσιακή γεύση σε αμπαλάζ φινετσάτο, σύγχρονο και αφοπλιστικά νόστιμο, με σπεσιαλιτέ όπως η κακαβιά από πετρόψαρα και θαλασσινά με δυνατό αγιολί, το σιγομαγειρεμένο μοσχάρι (μάγουλα και ουρά) στην κατσαρόλα με κριθαράκι και τυρί Σαν Μιχάλη και η μους σοκολάτας με μακεδονικό χαλβά να γράφουν ιστορία. Πιάτο αναφοράς και το κοτόπουλο, με το υπερζουμερό φιλέτο να έρχεται με μια γλυκιά κρέμα καλαμποκιού, καπνιστό μπέικον και πεντανόστιμο, πυκνό ζωμό και το κρασάτο μπούτι να σερβίρεται πάνω σε άψογες, στακάτες χυλοπίτες και μανιτάρια.

Tip: Οι μεγάλες τζαμαρίες με άπλετο φως και θέα στον Όλυμπο και στο λιμάνι και το φιλικά ντιζαϊνάτο ντεκόρ με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό κάνουν το γεύμα απόλαυση μεσημέρι-βράδυ.

Ο χάρτης

Salonika

Ανατολική Θεσσαλονίκη - Φάληρο

Ξεν. «Makedonia Palace», Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2

Τηλ. 2310897197

Site: makedoniapalace.com/gastronomy

Facebook: https://www.facebook.com/MakedoniaPalaceHotel/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας