The Zillers

Σοφιστικέ γεύσεις με θέα


Tο πολύ κομψό εστιατόριο στην κορυφή του boutique ξενοδοχείου «The Zillers» κατάφερε να μας κάνει πολύ γρήγορα θαμώνες του. Η θέα που ανοίγεται απρόσκοπτα πάνω από την πλατεία της μητρόπολης και αγκαλιάζει πανοραμικά τον ιερό βράχο, σε συνδυασμό με το περιβάλλον που θυμίζει καταπράσινο κήπο κι ας βρισκόμαστε στην καρδιά της πόλης, ταίριαξαν τέλεια με τη σοφιστικέ κουζίνα της Κωνσταντίνας Φάκλαρη, που διακρίθηκε και φέτος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα».

Ισορροπώντας επιδέξια ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη γευστική αντίληψη, τα πιάτα της ταλαντούχας σεφ εκπέμπουν φινέτσα ντυμένη με γαλανόλευκα χρώματα και κρύβουν ιδιαίτερη αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης. Αρκεί να δοκιμάσετε λ.χ. τους εξαιρετικούς γίγαντες Πρεσπών με αβγοτάραχο Μεσολογγίου, άνηθο και λάιμ –από τις σταθερές σπεσιαλιτέ του καταλόγου– για να πάρετε μια πρώτη γεύση της κουζίνας της, ποντάροντας για τη συνέχεια σε προτάσεις όπως οι baby πατάτες με καπνιστό χέλι, ρέβα, sour cream και κρεμμυδάκι τουρσί και το αρνί με τραχανά από βουβαλίσιο γάλα, μελιτζάνα και τηγανητά γλυκάδια.

Όπως πάντα, τα κοκτέιλ που υπογράφει ο Γιάννης Σαμαράς προσφέρονται σε δημιουργικό pairing με το μενού, ενώ το γλυκό φινάλε αξίζει να έχει τη γεύση ενός σου με κρέμα καφέ, καραμελωμένα φουντούκια, σάλτσα σοκολάτας και παγωτό κάρδαμο.

Tip: Ο ανανεωμένος all day κατάλογος έχει και αυτός το άγγιγμα της Κωνσταντίνας Φάκλαρη και είναι γεμάτος ωραίες ιδέες για ένα στιλάτο light lunch με θαυμάσια θέα.

Ο χάρτης

Zillers (The)

Αθήνα - Κέντρο

Ξεν. «The Zillers», Μητροπόλεως 54

Τηλ. 210/3222277

Site: https://thezillersathenshotel.com/

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας