Κιόσκι

Ο Νικόλας Σταυρακάκης κεντάει μοντέρνες κρητικές γεύσεις


Τις πλουραλιστικές μεσογειακές γεύσεις της παράκτιας Κρήτης, εκεί όπου οι εμπορικές συναλλαγές, το ήπιο κλίμα και η αφθονία των υλικών δημιούργησαν τις βάσεις για δημιουργία και νέα παντρέματα, επηρεασμένα από άλλους πολιτισμούς, διαφορετικά από την απλότητα της ενδοχώρας του νησιού, φέρνει στο προσκήνιο ο ταλαντούχος σεφ Νικόλας Σταυρακάκης στο «Κιόσκι».

Στο ψηλότερο σημείο του λιμανιού της Χερσονήσου, στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του ιστορικού (από το 1979) καφενείου που έχει μετατραπεί σε ένα γοητευτικό εστιατόριο που απλώνει τα τραπέζια του μέχρι τη θάλασσα, θα δοκιμάσετε δημιουργικές γεύσεις όπως η signature παραδοσιακή πεντανόστιμη κρητική μπουγιαμπέσα βρασμένη σε θαλασσινό νερό και γαμοπίλαφο αχινού με στακοβούτυρο γαρίδας ή ο «αβοκαντάκος», πουρές αβοκάντο με μέλι, όπως κάνουν οι παλιοί στα Νότια Χανιά. Σπάνιες λιχουδιές όπως το σπιτικό τουρσί κρίταμο από τις κρητικές ακτές συναντούν το δροσερότατο ταμπουλέ με φακή αντί για πλιγούρι και σκουμπρί που ημιπαστώνουν και καπνίζουν οι ίδιοι.

Tip: Tο φινάλε με κέρασμα μια φωλιά κανταϊφιού με παγωτό, που φτιάχνουν με μπανάνες από τα γειτονικά Μάλια, και μέλι, είναι απογειωτικό.

Ο χάρτης

Kioski

Ν. Ηρακλείου - Λιμένας Χερσονήσου

Παραλιακή Οδός, 25ης Μαρτίου 2

Τηλ. 2897023556

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/kioskifish/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας