Ferryman

Παράδοση με σύγχρονο βλέμμα


Πιάνοντας τραπέζι στο «Ferryman» πάνω στον κόλπο της Ελούντας, έχεις από τη μία τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής και από την άλλη την open air κουζίνα να δημιουργεί ένα γοητευτικό θεατρικό σκηνικό. Ο πολυβραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης ξετυλίγει παρέα με τον Άκη Σφυρογιαννάκη το πλούσιο κουβάρι της κρητικής παράδοσης, δίνοντας τον πρώτο λόγο στα υλικά, που εδώ κυριαρχούν στο γευστικό αποτέλεσμα.

Από τα εξαιρετικά τυριά και γαλακτοκομικά μέχρι τα πιο δυσεύρετα χόρτα και βότανα, τα κρεατικά από ζώα ελεύθερης βοσκής και το ολόφρεσκο ψάρι, ό,τι μπαίνει στις μαρμίτες, τις πυρωσιές και τον ξυλόφουρνο του «Ferryman» εκφράζει απόλυτα το κρητικό terroir και μένει χαραγμένο στη γευστική μνήμη.

Στα πιο δυνατά στιγμιότυπα η βελούδινη κακαβιά με πετρόψαρα ημέρας και θαλασσινό νερό, η θρυλική σαλάτα με τα αμέτρητα μυρωδικά, το βαθιά νόστιμο ψάρι στον ξυλόφουρνο γεμισμένο με χόρτα και, ασφαλώς, ο σιγομαγειρεμένος τράγος, που σερβίρεται με φασολάκια και πουρέ καρότου και μήλου.

Tip: Πολλά κι εξίσου καλά τα επιδόρπια, από το αρωματικό παγωτό λουίζα μέχρι το εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο, που φτιάχνεται με πρόβειο γάλα και γράφει ιδανικό φινάλε.

Ο χάρτης

Ferryman

Ν. Λασιθίου - Ελούντα

Ακτή, Ελούντα,

Τηλ. 2841041230

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/Ferryman-Taverna-Who-pays-the-Ferryman-231249736911474/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας