Μαζωμός

Τα αρώματα και η παράδοση τ’ Απεράθου στο πιάτο


Mια μπουκιά από τα νεοφερμένα στο μενού απεραθίτικα πάτουδα, ριφάκι στο φούρνο γεμιστό με σέσκουλα, κουτσουνάδες (ναξιώτικα φρέσκα χορταρικά), μάραθο, σταφίδες και ρύζι, αρκεί για να σε ταξιδέψει στην ενδοχώρα της Νάξου, να ζωντανέψει τα αρώματα της γραφικής Απειράνθου. Ο Δημήτρης Σαρρής τιμά τις γεύσεις και τα προϊόντα του χωριού και του τόπου του, όπως θα καταλάβεις ήδη από το ζεστό καλωσόρισμα και τη σχεδόν τραγουδιστή απαγγελία του μενού.

Από τα νέα πιάτα δεν χάνουμε τα πιτάκια με το ανθότυρο και τη λιαστή ντομάτα, το τηγανόψωμο με τη γλυκια μυζήθρα και το κατσικίσιο ναξιώτικο τυρί, τους πατατοκεφτέδες, με πατάτα Νάξου, φυσικά, και αρσενικό τυρί, τους ρεβιθοκεφτέδες και τα πάσης φύσεως χειροποίητα κεφτεδάκια.

Κλασικά hits τα χειροποίητα πιτάκια, τα απεραθίτικα γαρδουμπάκια, το μοσχαρίσιο μπιφτέκι με κατσικίσιο ναξιώτικο τυρί και ντομάτα αλλά και η κατσικομακαρονάδα με φιλεταρισμένο ριφάκι, που μαγειρεύεται μαζί με τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι και λιώνει στο στόμα. Θα τα απολαύσετε στο χώρο με την ιδιαίτερη προσωπικότητα, τις λαογραφικές πινελιές και τα ναξιώτικα τοπία, που ανοίγει απλόχερα τις τζαμαρίες τώρα που φτιάχνει ο καιρός και ατενίζει το πάρκο απέναντι.

Tip: Το δυνατό σημείο της κουζίνας είναι, βέβαια, οι εκλεκτές πρώτες ύλες (κρέατα, πατάτες, τυράκια, ρακή), που έρχονται από τη Νάξο και αναδεικνύονται από το σωστό χέρι της κουζίνας.

Ο χάρτης

Μαζωμός

Βόρεια Προάστια - Μαρούσι

, Κυπρίων Αγωνιστών 19-21

Τηλ. 2108035800

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/mazomos1/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας