Apiri

To νέο γευστικό must του Ηρακλείου


Σε ένα σημείο - κλειδί σε πλακόστρωτο δρόμο στην καρδιά του Ηρακλείου το ζεστό και φιλόξενο «Apiri» –θειάφι στα κρητικά– έχει ήδη κάνει αίσθηση σε όλο το νησί χάρη στο μεράκι, την αγνή πρώτη ύλη και τις δημιουργικές ελληνικές γεύσεις του σεφ Στέφανου Λαυρενίδη που έχει αρκετά χρόνια παρουσίας σε μισελενάτες κουζίνες του εξωτερικού. Ο ίδιος και η επίσης πεπειραμένη οινοχόος Κατερίνα Ζαχαράκη φρόντισαν και την παραμικρή λεπτομέρεια στο χώρο –από τα χειροποίητα πιάτα και τα τραπέζια οξιάς μέχρι την ξύλινη σκαλιστή μπάρα.

Το μενού έχει τη λογική του σύγχρονου, ντελικάτου καφενείου, αναδεικνύοντας την κουλτούρα της μοιρασιάς μέσα από ξεχωριστές επιλογές όπως το λαβράκι καπνισμένο σε πευκοβελόνες και μετά ψημένο στη σχάρα, η χορτόπιτα με φύλλο από χαρούπι ξεροψημένη στα κάρβουνα, τα μοσχαρίσια μάγουλα σοφρίτο παντρεμένα με πουρέ οφτής πατάτας και ο γύρος προβατίνας, που ύστερα από 12 ώρες ψησίματος ξαπλώνει πάνω σε σος γιαουρτιού και λιώνει στο στόμα.

Tip: Θα συνοδεύσετε τις γεύσεις με ετικέτες κρασιού από αμπελώνες όλης της χώρας καθώς κι εξαίσια αποστάγματα, τα οποία σερβίρονται μόνα τους ή γίνονται βασικό συστατικό σε ευρυματικά κοκτέιλ.

Ο χάρτης

Apiri

Ν. Ηρακλείου - Ηράκλειο

Δίπλα στην εκκλησία του Αγ.Μηνά, Καγιαμπή & Αγίων Δέκα 5

Τηλ. 2810342228

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/category/Restaurant/Apiri_greek-eatery-1049116901941960/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας