Pelagos Seaside Restaurant

Κρήτη με δημιουργική διάθεση και θαλασσινό ορίζοντα


Με ένα ακόμη Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο ενεργητικό του, το ψαγμένο και εξαιρετικά δημοφιλές εστιατόριο των αδερφών Τζωρτζάκη στο Κουτσουνάρι έχει καταφέρει να κάνει το μικρό παραθαλάσσιο οικισμό κοντά στην Ιεράπετρα προορισμό για τους ψαγμένους foodies.

Η ταλαντούχα σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα με αφετηρία τα υλικά και τις παραδόσεις της Κρήτης, πολύ ψάξιμο στις πρώτες ύλες, σύγχρονη μαγειρική ματιά και δημιουργική διάθεση που αποτυπώνεται σε πιάτα όπως το οφτό αρνάκι με θυμάρι και θαλασσινό αλάτσι, με οφτή πατάτα και σάλτσα ψητού, ο κόκκινος τόνος σχάρας με μαριναρισμένα φασολάκια, κίτρινα ντοματίνια, πατάτα και κάσιους ή ο ροφός σοτέ σε κόκκινο σπανάκι με μυρωδικά και πουρέ παστινάκι. Η σεφ μαζεύει μόνη της το αλάτι και τα βότανα, ενώ η αγάπη της για την τοπική αλλά και τη μοναστηριακή παράδοση, αποτυπώνονται με σύχρονες τεχνικές στο προσωπικό της μαγειρικό ιδίωμα.

Tip: Ο πολύ όμορφος, καλαίσθητος χώρος με φόντο την απεραντοσύνη του Λιβυκού, σερβίρει από από το πρωί με ξεχωριστό μενού παραλίας μέχρι το βράδυ με προχωρημένα κοκτέιλ.

Ο χάρτης

Pelagos Seaside Restaurant

Ν. Λασιθίου - Κουτσουνάρι

Ξεν. «Coriva Beach»,

Τηλ. 2842061263

Site: http://corivabeach.gr/service/pelagos-seaside-restaurant/

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας