Kuzina

Talk of the summer


H «Kuzina», το εστιατόριο-θεσμός του πεζόδρομου της Αδριανού, δεν χρειάζεται συστάσεις. Σημείο αναφοράς στην πόλη, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει, η tarazza της, με την απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη και στον Ναό του Ηφαίστου, συνθέτει σε συνδυασμό με τις δημιουργίες του πολυβραβευμένου Άρη Τσανακλίδη μια μοναδικά αθηναϊκή εμπειρία. Ο σεφ, αντλώντας έμπνευση από τις εμπειρίες του από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες μέχρι τις Παρθένες Νήσους και τη Χαβάη, δημιουργεί ευφάνταστες ελληνικές συνταγές με κοσμοπολίτικο χρώμα κι εκλεκτά υλικά από κάθε γωνιά της χώρας.

Το νέο καλοκαιρινό μενού, που θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Μαΐου, περιλαμβάνει all time classic πιάτα, όπως οι λουκουμάδες με mousse φέτας, λιαστή ντομάτα, ελιά και sauce ροδιού, το τατάκι τόνου με κρούστα από μυρωδικά της ελληνικής γης και το χοιρινό ψημένο στο φούρνο για 12 ώρες με σαλάτα ανανά και πουρέ γλυκοπατάτας, τα οποία έχουμε λατρέψει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πολλά νέα, που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε, όπως το γιουβέτσι με αστακό αρωματισμένο με εστραγκόν, ούζο και σαφράν, το άγριο λαβράκι μαριναρισμένο με miso, mirin και ψητά παντζάρια και η ψητή σφυρίδα με λαχανικά ατμού και σταμναγκάθι.

Tip: Η «Kuzina» προτείνεται από τον οδηγό Michelin (για 11η συνεχή χρονιά) και τον οδηγό Gogobot και συγκαταλέγεται στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο, με βάση το BBC.

Ο χάρτης

Kuzina

Αθήνα - Θησείο

, Αδριανού 9

Τηλ. 210/3240133

Site: https://www.kuzina.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/kuzinaAthens/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας