Λεβέντης

Η κουζίνα της Μεγαλονήσου από το Α ως το Ω


Με την ιστορία να μετρά πλέον πάνω από είκοσι χρόνια και αποσπώντας φέτος για ακόμη μία φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «α», η ταβέρνα της οικογένειας Χατζημανωλάκη εγγυάται ότι θα απολαύσετε το πανόραμα της κρητικής κουζίνας, από τα πιο γνωστά πιάτα μέχρι τα πιο άγνωστα, «φτωχά» φαγάκια του παρελθόντος. Η μητέρα Ευτυχία εξακολουθεί να βρίσκεται στην κουζίνα και να ετοιμάζει τα αυθεντικά κρητικά εδέσματα, ενώ τα παιδιά της, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος, εξερευνούν από το 1996 τη μεγάλη γαστρονομική παράδοση της Κρήτης, εκσυγχρονίζοντάς τη.

Στη μεγάλη βεράντα στον Άνω Στάλο Χανίων, με την καταπράσινη θέα, θα δοκιμάσετε ντολμαδάκια, γεμιστούς κολοκυθανθούς, χανιώτικο μπουρέκι, χορτοκαλίτσουνα με μυζήθρα αλλά και μπάμιες με αβγά ή «κουκιά λαγό», σαν στιφάδο. Τα αβγά με στάκα και το κουνέλι στα κάρβουνα, που το κόβεις και το ανακατεύεις με ψητή ντομάτα και αγουρέλαιο, μένουν στη μνήμη. Μεγάλη αρετή της ταβέρνας οι πρώτες ύλες, όλες από την Κρήτη, πάντα της εποχής, με πολλά ιδιοσκευάσματα (ξινόχοντρος, απάκι, ελιές, καπνιστά κρεατικά).

Tip: Η ίδια οικογένεια έχει και τον «Κοσμά», μια όμορφη ταβερνούλα στον Κάτω Σταλό, όπου πρωταγωνιστεί επίσης η κρητική κουζίνα.

Ο χάρτης

Λεβέντης (Ο)

Ν. Χανίων - Άνω Σταλός

,

Τηλ. 28210/68155

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/Leventis-Taverna-146464558754701/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας