Καλαματιανός

Γοητευτική γεύση θάλασσας


Περιτριγυρισμένος από έναν καταπράσινο κήπο πάνω στη θάλασσα, ο «Καλαματιανός» διακρίθηκε και φέτος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα». Η πολύ ξεχωριστή γευστική πρόταση του εστιατορίου στηρίχτηκε από την πρώτη στιγμή στη μοναδική ώσμωση της αγιορείτικης παράδοσης με τη μοντέρνα θαλασσινή κουζίνα που προτείνει ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Γκρέμος.

Από το πάντρεμα αυτό προκύπτει ένα μενού στο οποίο συνυπάρχουν από την πλευρά της παράδοσης ένα χταπόδι κρασάτο, ένα θραψαλάκι με φασολάκια κι ένας ξιφίας με μπαρμπουνοφάσουλα με τις νέες προτάσεις της κουζίνας, όπως τα σιουφιχτά με μάγουλα πεσκανδρίτσας και πηχτόγαλο, το κριθαρότο γαρίδας με λάδι τρούφας και γραβιέρα Κάσου και ο εντυπωσιακός μουσακάς γαρίδας με λάδι αστακού. Ένα ξεχωριστό menu dégustation είναι η νέα πρόταση του εστιατορίου, που σας επιτρέπει να μυηθείτε στη φιλοσοφία του μέσα από ιδιαίτερες γεύσεις, όπως η βελουτέ μαύρης φακής και ο μπακαλιάρος σε σάλτσα λευκού κρεμμυδιού με στικ σκορδαλιάς.

Tip: Όπως πάντα πολύ ξεχωριστά τα επιδόρπια, από τη σφαίρα λευκής σοκολάτας με μπανόφι μέχρι το ρυζόγαλο ελληνικού καφέ με σάλτσα τριαντάφυλλο.

Ο χάρτης

Καλαματιανός

Περίχωρα Θεσσαλονίκης - Σταυρός

Μηλιές Σταυρού , 2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδος

Τηλ. 2397061073

Site: https://kalamatianos.restaurant/

Facebook: Seafood Restaurant Kalamatianos


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας