Παράγκα

Νησιώτικη παράδοση στο χωριό του ήλιου


Eνα πραγματικό «μαγειροτεχνείο», όπως λέει και το συνοδευτικό του ονόματός της, η «Παράγκα», το εστιατόριο που έκανε την έκπληξη στα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, αποδεικνύει ότι η παραδοσιακή ροδίτικη μαγειρική ζει και βασιλεύει! Στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 300 μ., στο χωριό Απόλλωνας μες στο πράσινο, στο χώρο που στέγαζε τη λέσχη των Ιταλών αξιωματικών και σήμερα απογειώνει την τοπική λαογραφία, οι οικογένειες Ευθυμίου και Σεντονά θα σας καλομάθουν με γεύσεις όπως χόρτα εποχής με ανθό αλατιού κι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες του Προφήτη Ηλία, πιταρούδια, γιαπράκια και ανθότυρο σε χωριάτικο φύλλο με γλυκό κρασοστάφυλο.

Το hit είναι τα παραδοσιακά πιάτα στον ξυλόφουρνο, στην τσούκα ή στα κάρβουνα, όπως καπαμάς με πλούσια γέμιση, κατσικάκι με φασόλια ή ρεβίθια, παστασούτα με χειροποίητα ζυμαρικά και μυζήθρα, καραβόλοι γιαχνί και ντόπια κρέατα συνοδεία τοπικών κρασιών.

Tip: Το τραπέζι στρώνεται με μια ποικιλία χειροποίητων ψωμιών, τοποθετημένων πάνω σε γλυφόνι, ασκινό, κλαδιά μυρτιάς και αλισφακιά, που τους δίνουν ιδιαίτερο άρωμα.

Ο χάρτης

Παράγκα

Ρόδος - Απόλλωνα

,

Τηλ. 2246091247

Site: http://www.paraga-apollona.gr/

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας