Varoulko seaside

Σε μεγάλα κέφια


Στην ωραιότερη εποχή του μπαίνει το εμβληματικό εστιατόριο της θαλασσινής μας γαστρονομίας (Χρυσός Σκούφος και πρώτο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019), που ατενίζει τα σκάφη και τα κατάρτια της Μαρίνας Μικρολίμανου. Χαλαρό τα μεσημέρια, οπότε παρουσιάζει την πιο comfort πλευρά του, με γεύσεις όπως το καλαμάρι ελληνικής αλιείας με κρέμα ταραμά και ζελεδάκια ούζου, ρομαντικό την ώρα του δειλινού με ένα ποτήρι ροζέ κρασί στο χέρι τη στιγμή που ο ορίζοντας βάφεται στα ωραιότερα χρώματα, πιο επίσημο το βράδυ που φοράει τα καλά του, το «Varoulko Seaside» μας χαρίζει σε κάθε μας επίσκεψη ένα αξέχαστο ταξίδι στον αφρό της θάλασσας.

Η ομάδα του εστιατορίου, με τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Γιάννη Παρίκο και τον Δημήτρη Καρουσιώτη σε μεγάλα κέφια, προτείνει θαλασσινές δημιουργίες που ακτινοβολούν ελληνικό καλοκαίρι: δροσερή αθηναϊκή σαλάτα με ζελέ από νερό ντομάτας, λαχανόρυζο με ψητό πράσο σε στιλ ριζότο με φιλέτο δράκαινας και αφρό δυόσμου, ταρτάρ από γαρίδες Κοιλάδας με κρέμα αβοκάντο και μαγιονέζα τσίλι και  μπαρμπούνι με πιπεριά Φλωρίνης, κορινθιακές σταφίδες  και πούδρα αβγοτάραχου Μεσολογγίου. Αξίζει επίσης να επιλέξετε να σας ψήσουν τα εξαιρετικά ψάρια και θαλασσινά που καταφθάνουν καθημερινά και αποτελούν από μόνα τους μια γευστική εμπειρία.

Τα επιδόρπια του ταλαντούχου pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη γράφουν πάντα δυνατό επίλογο και διανθίζονται αυτήν την εποχή με χειροποίητα σορμπέ και παγωτά που παρασκευάζονται από την ομάδα του ζαχαροπλαστείου, ενώ οι έμπειροι sommeliers του εστιατορίου θα σας ξεναγήσουν πρόθυμα σε μια πλούσια λίστα κρασιών και αποσταγμάτων με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.

Tip: Ο πολυεπίπεδος χώρος του «Varoulko Seaside» προσφέρει τη δυνατότητα για κάθε είδους εκδηλώσεις και private events στις ευρύχωρες σάλες του, με πανοραμική θέα στη θάλασσα.

Ο χάρτης

Varoulko Seaside

Πειραιάς & Περίχωρα - Μικρολίμανο

Μικρολίμανο, Ακτή Κουμουνδούρου 54-56

Τηλ. 210/5228400

Site: http://varoulko.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/varoulkorestaurant/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας