Δάφνη

Με σημαία την πρώτη ύλη


Eδώ και 21 χρόνια τα τραπέζια της «Δάφνης» γεμίζουν μεσημέρι και βράδυ με φανατικούς πιστούς της ατόφιας ελληνικής γεύσης από ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Η ικανή μαγείρισσα Αριστέα Βλάχου δεν αναπαύεται στιγμή στις δάφνες της, αναζητώντας με πάθος τις καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες για τα πιάτα της. Τα προϊόντα είναι πάντα αυτά που προσφέρει η εποχή, οι τροφοσυλλέκτες Σωτήρης Λυμπερόπουλος και Δημήτρης Πετρόπουλος την προμηθεύουν σταθερά με εκλεκτά άγρια χόρτα, όσπρια και λαχανικά και οι γεύσεις έχουν προσωπικότητα και βαθιά νοστιμιά.

Εκτός από τα κλασικά του πλούσιου καταλόγου και τα πολλά κρεατικά, δεν προσπερνάμε ποτέ τα πέντε έως δέκα πιάτα ημέρας, που βγαίνουν σταθερά από την κουζίνα: κατσικάκι από την Άρτα μαγειρεμένο σε πολλές συνταγές, οσομπούκο στο φούρνο με το κόκαλο και το μεδούλι του μαζί με λαχανικά και πουρέ γλυκοπατάτας, πιάτα με όσπρια όπως τα κουκιά με άγρια σπαράγγια και αγκινάρες, και άλλα πολλά. Τραπεζάκια στη μεγάλη σκεπαστή βεράντα και στον πεζόδρομο κάτω από τα πλατάνια.

Tip: Στο τέλος θα σας κεράσουν σπιτικά λικέρ και γλυκά, όπως το εξαιρετικό «ζακυνθινό» με λευκή σαντιγί, κρέμα, γλυκό του κουταλιού βύσσινο και καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Ο χάρτης

Δάφνη

Δυτικά Προάστια - Μπουρνάζι

, Μ. Αλεξάνδρου 86

Τηλ. 210/5773721

Site:

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας