La Maison

Ρεσιτάλ ευρηματικότητας με φόντο την καλντέρα


Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της καλντέρας της Σαντορίνης, στο Ημεροβίγλι, που ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος απογειώνεται, το εστιατόριο «La Maison» έχει πλέον καθιερωθεί με το σπαθί του στο απαιτητικό γαστρονομικό έδαφος του νησιού. Σε ένα σκηνικό μοντέρνας κομψότητας, με φόντο το απέραντο γαλάζιο, δύο νέοι και ταλαντούχοι σεφ, ο Δήμος Σαμουράκης και ο Βασίλης Σδρούγιας, παρουσιάζουν μια φινετσάτη δημιουργική κουζίνα παντρεύοντας γαλλικές και ιαπωνικές τεχνικές με ελληνικές και ξένες πρώτες ύλες.

Πιάτα όπως το καβούρι με λευκή σοκολάτα, κάσιους, αγγούρι, ρέβα, τζίντζερ, σησαμέλαιο, αβγά χελιδονόψαρου και ταπιόκα με μελάνι σουπιάς, το μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης, που έρχεται σερβιρισμένο με πουρέ από σιτάρι ζέας, ριζότο επίσης από σιτάρι και σος μαύρης ­μπίρας, ή η κρεμ μπριλέ μαστίχας και γιαουρτιού, με κομπόστ κουμ κουάτ και παγωτό καϊμάκι, το οποίο συνοδεύεται με γρανίτα πορτοκάλι με λουίζα, ενσαρκώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη φιλοσοφία της κουζίνας που ξεκινά από οικείες γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς και φτάνει μέχρι τη μοριακή και μοντέρνα γαστρονομία. Το αποτέλεσμα είναι σύγχρονο, γευστικό και πολύ ενδιαφέρον.

Tip: To πολύ διαβασμένο προσωπικό που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιάτο και το κρασί που σας ταιριάζει συμπληρώνει την εξαιρετική συνολική εικόνα.

Ο χάρτης

Maison (La)

Σαντορίνη - Φηροστεφάνι

,

Τηλ. 2286025649

Site: http://www.lamaison-santorini.com/

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας