Ψαράδες

Δημιουργική ψαροφαγία με άποψη


Tο πολύ όμορφο μαγαζί της οδού Ζησιμοπούλου με το κομψότατο θαλασσινό ντεκόρ πιάνει στα δίχτυα του τους πλέον απαιτητικούς ψαροφάγους της πόλης χάρη στις ανατρεπτικές σπεσιαλιτέ του ταλαντούχου σεφ Βασίλη Τσατσάκη. Μονάχα τα φρεσκότερα ψάρια και θαλασσινά από τις ελληνικές ιχθυόσκαλες βρίσκουν το δρόμο για την κουζίνα του και αποτελούν τη βάση για μια σειρά από πολύ δυνατά πιάτα-υπογραφή, που έχουν μεν την παράδοση ως σημείο αφετηρίας, αλλά συντονίζονται επιτυχημένα με τη μοντέρνα γευστική αντίληψη.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε το παστίτσιο τόνου με μακαρούνες και μπεσαμέλ από γραβιέρα Ίου, το φιλεταρισμένο λαβράκι τσιλαδιά με σταφίδα και κουκουνάρι, το χταπόδι στιφάδο σιγομαγειρεμένο σε παλαιωμένη Μαυροδάφνη και τη σαρδέλα μπουρδέτο στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα και πέρλες κρεμμυδιού. Την εικόνα μιας εκλεκτής θαλασσινής κουζίνας με άποψη και προσωπικότητα συμπληρώνουν ακόμη πολλές δημιουργικές προτάσεις, ψάρια, όστρακα κι εξαιρετικά ωμά και καπνιστά, μαζί με μια πλήρη γκάμα σε εμφιαλωμένα αποστάγματα και ­κρασιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Tip: Ο γλυκός επίλογος γράφεται με θαυμάσια επιδόρπια όπως η πορτοκαλόπιτα με παγωτό κανέλα και η φλορεντίνα αμυγδάλου με μους πικρής σοκολάτας και κομποτέ αχλαδιού.

Ο χάρτης

Ψαράδες

Κεντρικά και Νότια Προάστια - Παλαιό Φάληρο

, Ζησιμοπούλου 52

Τηλ. 2109414888

Site: https://psarades-restaurant.gr/

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας