Varka

Η νοστιμιά έριξε άγκυρα


O,τι πιο κοντινό στη σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής ταβέρνας, όπου το concept και οι γεύσεις της παράδοσης μεταφέρονται σε ένα κομψό, μοντέρνο αλλά πάντα χαλαρό, οικείο και προσιτό περιβάλλον, το θαλασσινό τέκνο του ομίλου Palmie bistro δεν έχει γίνει τυχαία σημείο αναφοράς μέσα στα χρόνια.

Τώρα που καλοκαιριάζει τα τραπεζάκια στα φαρδιά πεζοδρόμια με τις νότες πρασίνου, απέναντι από το δροσερό παρκάκι της Πλατείας Κάραβελ, το μπαλκονάκι και η φωτεινή σάλα με τις μεγάλες τζαμαρίες και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τις βάρκες μάς καλούν για παρεΐστικες εξόδους, ουζάκια και μεζέδες με την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο αγαπημένο μας νησί.

Άλλωστε, τα υλικά και οι γεύσεις εμπνέονται από τις συνταγές των νησιών και της ελληνικής παράδοσης. Ξεκινήστε με ωραία ταραμοσαλάτα, μερακλίδικο τσίρο και άλλα αλίπαστα και μη χάσετε την παντρεμένη σαρδέλα (φιλέτο στη σχάρα γεμιστή με ντομάτα και κρεμμυδάκι) αλλά και το σαγανάκι ή τη μακαρονάδα με τα θαλασσινά.

Tip: Οι λαχανοντολμάδες με γαρίδες, το τυλιχτό σουβλάκι με ταραμοσαλάτα, καλαμαράκια και μύδια αλλά και η τηγανητή φέτα με γλυκό ντοματάκι είναι μερικά από τα πιάτα που «πειράζουν» με φαντασία την παράδοση.

Ο χάρτης

Varka

Αθήνα - Παγκράτι

Πλ. Κάραβελ, Ιοφώντος 31

Τηλ. 2107258826

Site: http://www.varka.gr/el/

Facebook: https://www.facebook.com/varkagr/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας