Barriello

Η έκπληξη στο νησί της Αφροδίτης


Μοντέρνα γαλανόλευκη σημαία υψώνει από το 2012 το «Barriello», κάνοντας τη διαφορά στο γευστικό σκηνικό της Μήλου. Το εστιατόριο «αναπνέει» σε ένα πέτρινο οίκημα σχεδόν 200 ετών στην Τρυπητή και στρώνει τα τραπέζια του σε μια ατμοσφαιρική βεράντα με πανοραμική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Το μενού ανθολογεί ένα ευρύ ρεπερτόριο γεύσεων που έχουν την παράδοση ως αφετηρία κι επιχειρούν ένα γοητευτικό πάντρεμα με τις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές και τη σύγχρονη όψη της γαστρονομίας: ψάρι φρικασέ με χόρτα εποχής, χοιρινά μάγουλα με πουρέ πατάτας γιαχνί, πολίτικη σαλάτα σε ρολό από ξινόμηλο και μαρμελάδα τσορίθο, κοτόπουλο με πουρέ από αγκινάρες αλά πολίτα, ριζότο με έμπνευση από τα κλασικά γεμιστά, που σε κάθε πιρουνιά γεύεσαι όλα τα αρώματα του καλοκαιριού. Σε εξίσου δημιουργικό τέμπο κινούνται και τα επιδόρπια, όπως το εκμέκ με κρεμέ από μαστίχα Χίου και πουρέ φιστικιού Αιγίνης, ενώ η wine list αριθμεί 100 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα που αναπαύονται στο υπόσκαφο κελάρι του εστιατορίου.

Tip: Μεγάλο γευστικό ατού αποτελεί η φάρμα του ιδιοκτήτη, που απλώνεται σε μια έκταση 10 στρεμμάτων κι εφοδιάζει την κουζίνα με ένα ευρύ φάσμα πρώτων υλών, κάνοντας πράξη τη farm-to-table φιλοσοφία του «Barriello».

Ο χάρτης

Barriello

Μήλος - Τρυπητή

,

Τηλ. 6984218360

Site: https://www.barriello.com/

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας