Γλυκάνισος

Στα κύματα της Πυλαίας


Διεκδικεί επάξια τον τίτλο ενός εστιατορίου-προορισμός στη Θεσσαλονίκη ο «Γλυκάνισος», που διακρίθηκε και φέτος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα». Η ιστορία του, η οποία ξεκίνησε το 2008 στην περιοχή της Πυλαίας, συνεχίζει να ευωδιάζει ιωδιούχα φρεσκάδα, με μεγάλο ατού τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, που έρχονται καθημερινά από συνεργαζόμενα καΐκια στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης ανοίγεται στα νερά της μοντέρνας θαλασσινής γεύσης με φαντασία, προτείνοντας πολλά «ωμά» (καρπάτσιο, σεβίτσε, ταρτάρ), ενδιαφέρουσες μακαρονάδες θαλασσινών αλλά και μια σειρά από ξεχωριστές προτάσεις, που εμπνέονται από τη μακεδονική κουζίνα, όπως τα νιόκι από φάβα με χταπόδι, η τηγανιά τόνου και το αχνιστό χριστόψαρο με τη συνταγή του Αγίου Όρους. Εδώ και λίγο καιρό, μάλιστα, το μαγαζί επεκτάθηκε, προσφέροντας πλέον στους επισκέπτες του ένα wine corner αλλά κι ένα χώρο ιχθυοπωλείου, όπου μπορείς να διαλέξεις το ψάρι που θα απολαύσεις στη συνέχεια.

Tip: Η ανανεωμένη wine list αριθμεί 220 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, χωρίς να λείπει μια πλούσια συλλογή από ούζα, τσίπουρα και άλλα αποστάγματα.

Ο χάρτης

Γλυκάνισος

Περίχωρα Θεσσαλονίκης - Πυλαία

, Μεγ. Αλεξάνδρου 46

Τηλ. 2310302882

Site: http://glikanisos.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/glikanisosskg/


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας