Belle Amie

Η γεύση έπιασε λιμάνι


Από τα πλέον ατμοσφαιρικά all day μαγαζιά του Πειραιά, το «Belle Amie» ξεδιπλώνει τη γοητεία του σε ένα κτίριο με μακρά ιστορία πάνω στο Πασαλιμάνι και μας προσκαλεί κάθε στιγμή της ημέρας σε ένα γευστικό ταξίδι με έντονο άρωμα Ελλάδας. Τα ηνία της κουζίνας ανέλαβε πρόσφατα ο ταλαντούχος σεφ Marko Rossi, προτάσσοντας τις γεύσεις εκείνες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια, σε συνδυασμό με τα προσεκτικά επιλεγμένα ΠΟΠ προϊόντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως τις Κυκλάδες, τόπο καταγωγής του.

Πιάτα όπως η κοπανιστή Τήνου με αποξηραμένα σύκα και πετιμέζι, η αλλιώτικη καρμπονάρα με ζαμπόνι από τη Νάξο και η αφράτη ταραμοσαλάτα με τηγανητό ψαράκι έχουν βρει κιόλας το κοινό τους και διανθίζονται οσονούπω με ολοκαίνουργιες προτάσεις που μοσχοβολούν ελληνικό καλοκαίρι: ριζότο σαν γεμιστά, μελιτζανοσαλάτα σε στιλ ιμάμ μπαϊλντί, ταρτάρ μπακαλιάρου με ντομάτα και κόλιαντρο αλλά και μια κατσικομακαρονάδα με παλαιωμένη μυζήθρα ή ένα σπαγγέτι με αβγοτάραχο και σπασμένο λαδοπαξίμαδο από τα Κύθηρα. Θα τα απολαύσουμε στον πλήρως ανανεωμένο εξωτερικό χώρο του «Belle Amie» πάνω στην πλατεία και θα τα συνδυάσουμε με εκλεκτές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων από τον ελληνικό αμπελώνα ή ένα signature κοκτέιλ από την ενημερωμένη μπάρα.

Tip: Ελληνικό χρώμα έχει και το Δεκατιανό, που σερβίρεται καθημερινά μέχρι τη 1 μ.μ. και περιλαμβάνει από καγιανά, τηγανίτες και αβγόφετες μέχρι κροκ μαντάμ με κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Ο χάρτης

Belle Amie

Πειραιάς & Περίχωρα - Πειραιάς

Πλ. Κανάρη, Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη

Τηλ. 210/4175740

Site:

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας