Paliria

Με νέο πρόσωπο και δημιουργική ματιά στην παράδοση


Σε έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς της Ελλάδας, στην Πλάκα της Ελούντας το μοντέρνο θαλασσινό εστιατόριο Paliria έχει γίνει διόλου τυχαία must για τους πελάτες πεντάστερων ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής, και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή στο fine dining σερβίροντας στο ατμοσφαιρικό σκηνικό, όπου πρωταγωνιστεί η θέα στο νησί της Σπιναλόγκας ακριβώς απέναντι, δημιουργικές ελληνικές γεύσεις με την υπογραφή της νεαρής ταλαντούχας σεφ Έμυ Μαράντου.

Στο ενυδρείο τους θα δείτε πέντε είδη αστακών από όλο τον κόσμο, ενώ το μενού συνδυάζει παραδοσιακά πιάτα στην κλασική τους μορφή, όπως η σαρδέλα στη σχάρα και το χταπόδι στα κάρβουνα, με πιο πειραγμένα, όπως ο ντάκος που γίνεται με χαρουποπαξίμαδο και το κρητικό κρεμώδες τυρί γαλένι με τη βελούδινη υφή και την ισορροπημένα ήπια γεύση.

Tip: Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα φρέσκα ψάρια μαγειρεμένα σε κρούστα αλατιού, τον σολομό που ψήνεται σε φλοιό κέδρου αλλά και τις γαρίδες σχάρας που συνδυάζονται ευρυματικά με το παραδοσιακό καπνιστό κρητικό απάκι.

Ο χάρτης

Paliria Sea Food Wine

Ν. Λασιθίου - Ελούντα

Πλάκα,

Τηλ. 2841042120

Site:

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας