Βασίλαινας

Όταν η γεύση γίνεται εμπειρία


Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τον «Βασίλαινα» απολαμβάνουμε με την ψυχή μας  αυτό το γοητευτικό πάντρεμα της μακράς ιστορίας του εμβληματικού εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα με την πολύ κομψή ατμόσφαιρα και μια ξεχωριστή ελληνική κουζίνα, που δένει μοναδικά το χθες με το τώρα της γεύσης και διακρίνεται σταθερά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα».

Καθισμένοι στα τραπέζια με τη φίνα art de la table, ειδικά αυτήν την εποχή που οι μεγάλες τζαμαρίες ανοίγουν και το μέσα του εστιατορίου ενώνεται με το καταπράσινο πάρκο και την αγέρωχη σιλουέτα του «Hilton», χαιρόμαστε αυτήν την πιο ανάλαφρη καλοκαιρινή «ενδυμασία» του, μαζί και τα καινούργια πιάτα του καταλόγου. Οι προτάσεις του ταλαντούχου σεφ Μάνου Γαρνέλη έχουν δημιουργικό χαρακτήρα, χωρίς να χάνουν το συνδετικό κρίκο με την παράδοση, και προσφέρουν comfort γευστική ζεστασιά με ταιριαστές, μοντέρνες γαστρονομικές πινελιές.

Νέες δημιουργίες που δίνουν το στίγμα το ταρτάρ τόνου με καπνιστή μαγιονέζα, πίκλες σέλερι και μαραθόριζα, το καπνιστό χταπόδι με σαλάτα ρεβιθιών και πελτέ από αγιολί, η ευφάνταστη Bolognese θαλασσινών με χειροποίητες ταλιατέλες, chorizo και κρητικό τυρί γαλένι αλλά και η άκρως εντυπωσιακή σφυρίδα στα κάρβουνα με «ριζότο» από αγκινάρα, σπαράγγια, αρακά και χωριάτικο λουκάνικο Δράμας. Άψογο σέρβις, wine list με 170 ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα και σιγουριά πως στον «Βασίλαινα» κλασικά θα φάμε και θα περάσουμε τέλεια.

Tip: Σταθερές αξίες τα value for money μενού γευσιγνωσίας αλλά και οι συχνές βραδιές wine and food pairing με καλεσμένα ποιοτικά οινοποιεία του ελληνικού αμπελώνα και σπέσιαλ μενού ειδικά για την περίσταση.

Ο χάρτης

Βασίλαινας

Αθήνα - Ιλίσια

, Βρασίδα 13

Τηλ. 210/7210501

Site: https://www.vassilenas.gr/

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας