Αλέκος

Ό,τι βγάλει το τσικάλι είναι νόστιμο!


Από τα εστιατόρια σήμα κατατεθέν για όσους αγαπούν τη γνήσια κρητική κουζίνα, ο «Αλέκος», που επέστρεψε φέτος στο πόντιουμ των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, έχει καθιερωθεί χάρη στις πολύ καλές πρώτες ύλες, τις προσεκτικές εκτελέσεις και κυρίως τη νοστιμιά που έχουν μες στην παραδοσιακή τους απλότητα τα πιάτα του.

Ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Σήφης Φραγκιαδάκης τιμά την κληρονομιά του πατέρα του Αλέκου, από όταν το μαγαζί ήταν ένα παραδοσιακό καφενείο, και αναζητά επίμονα τα πολύ καλά λαχανικά και κηπευτικά και τα εκλεκτά κρεατικά, που γίνονται η βάση για ένα πλούσιο ρεπερτόριο από κρητικά μαγειρευτά στην καλύτερη εκδοχή τους.

Στην ευχάριστη αυλή στην καρδιά των Αρμένων θα δοκιμάσετε κλασικά γαμοπίλαφο, χοχλιούς, τσιγαριστό αρνί στο τηγάνι, κουνέλι στο τσικάλι, τσιγαριαστά χόρτα με χοιρινό και ό,τι άλλο δίνει η εποχή. Για γλυκό κρητικό φινάλε φιλεύουν πορτοκαλόπιτα, χαλβά σιμιγδαλένιο και σφακιανές πίτες με μέλι.

Tip: Τα πολλά και διαφορετικά, ντόπια ψητά κρεατικά έχουν τους φανατικούς τους, ενώ αν πετύχετε ρίφι φουριάρικο (ήτοι αγριοκάτσικο), μην το χάσετε.

Ο χάρτης

Αλέκος

Ν. Ρεθύμνου - Αρμένοι

,

Τηλ. 28310/41185

Site:

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας