Ferryman

Ωδή στο κρητικό terroir

Τα τραπέζια του «Ferryman» στρώνονται σε μια προβλήτα πάνω στη θάλασσα της Ελούντας και είναι από εκείνα που δεν ξεχνιούνται εύκολα, γεγονός που αποτυπώνεται κάθε χρόνο στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του «αθηνοράματος». Το κουβάρι της γεύσης υφαίνει ο πολυβραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης παρέα με τον Άκη Σφυρογιαννάκη κι έχει για πρωταγωνιστή το πλούσιο κρητικό terroir, από τα εξαιρετικά τυριά και γαλακτοκομικά μέχρι τα πιο δυσεύρετα χόρτα και βότανα, τα κρεατικά από ζώα ελευθέρας βοσκής και το ολόφρεσκο ψάρι. Βλέποντας την ομάδα της open air κουζίνας, που μοιάζει με σκηνικό θεάτρου, να βάζει ξύλα και να ανάβει φωτιά, είσαι σίγουρος ότι τα πιάτα που θα βρουν τη θέση τους στο τραπέζι σου από τις μαρμίτες, τις πυρωσιές και τον ξυλόφουρνο του «Ferryman» θα προσφέρουν ατόφια τη γεύση του τόπου, μέσα από το συνδυασμό παράδοσης και μοντέρνας γαστρονομικής αντίληψης. Από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις της κουζίνας η βελούδινη κακαβιά με πετρόψαρα ημέρας και θαλασσινό νερό, η θρυλική σαλάτα με τα αμέτρητα μυρωδικά, το βαθιά νόστιμο ψάρι στον ξυλόφουρνο γεμισμένο με χόρτα και ασφαλώς ο σιγομαγειρεμένος τράγος, που σερβίρεται με φασολάκια και πουρέ καρότου και μήλου.

 


Tip: «Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε και στις πρώτες ύλες τις οποίες χρησιμοποιούμε για τα γλυκά μας, από το αρωματικό παγωτό λουίζα μέχρι το εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο, που φτιάχνεται με πρόβειο γάλα και είναι από τα πιο δημοφιλή μας».

Ο χάρτης

Ferryman

Ν. Λασιθίου - Ελούντα

Τηλ. 2841041230


Τα εστιατόρια