Fly Away, West East

Γευστική πτήση στην καλντέρα

Το ρητό «ο επιμένων νικά» ισχύει απολύτως στην περίπτωση του σεφ Στράτου Χαϊταρίδη. Τα τελευταία χρόνια ο Στράτος έχει αναλάβει την κουζίνα του εντυπωσιακού ξενοδοχείου «West East» στο Ημεροβίγλι και με την επιμονή του κατάφερε να δημιουργήσει επιπλέον έναν must γαστρονομικό σταθμό στο νησί, το «Fly Away». Το όνομα του εστιατορίου εναρμονίζεται απόλυτα με το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα. 

Κάθεσαι στα τραπέζια που απλώνονται δίπλα στην πισίνα, πάνω από το Αιγαίο, με φόντο την Οία και το Ημεροβίγλι, και νιώθεις σαν να πετάς ανάμεσα στο απέραντο και γαλήνιο γαλάζιο. Στην απολαυστική πτήση συμβάλλουν τα δημιουργικά πιάτα, που πατάνε πάνω σε εξαιρετικές πρώτες ύλες και ιδιαίτερους συνδυασμούς. O σεφ έχει αδυναμία στην ελληνική κουζίνα και προτείνει εκδοχές που την πάνε παρακάτω, όπως ο νόστιμος λαγός στιφάδο, που έρχεται μέσα σε χειροποίητα ραβιόλια. Ακόμη μία παραλλαγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι οι λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο, παστράμι Δράμας και κρέμα λεμονιού. Κάθε μπουκιά είναι εκρηκτική και αφήνει την καλύτερη επίγευση, πριν από το γλυκό φινάλε με τον μπακλαβά που αναδίδει αρώματα ανατολίτικων μπαχαρικών, namelaka φιστίκι και sorbet φραγκόσυκο.  

 


Tip: «Στα πιάτα μας συνδυάζουμε τα τοπικά προϊόντα Σαντορίνης με επιλεγμένα υλικά από άλλα νησιά. Δοκιμάσετε φάβα και ταραμά Σαντορίνης και τραχανά από μυζήθρα ­Χανίων».

Ο χάρτης

Fly Away, West East

Σαντορίνη - Ημεροβίγλι

Τηλ. 22860/36279, 25765

Site: https://www.westeastsuites.com/el/gastronomy

Facebook: https://www.facebook.com/westeastsuitessantorini/


Τα εστιατόρια